null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Man (28) overlijdt bij vuurwerk-eerbetoon aan zijn moeder

2020 eindigde en 2021 begon vreselijk voor geliefden van de Belgische Maikel. De 28-jarige man overleed met oud en nieuw door vuurwerk. En dat terwijl hij met die fatale vuurpijl juist een eerbetoon wilde brengen aan zijn moeder, die een paar maanden eerder overleed.

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

"Alsof er een handgranaat voor de voeten van Maikel ontplofte", zo vertelt zijn vader aan Het laatste nieuws.

Vuurwerkverbod

Ook in België gold deze jaarwisseling een algemeen vuurwerkverbod. "Maar Maikel wilde toch", zo vertelt vader Patrick. "Geen show van een half uur zoals hij andere jaren verzorgde, maar enkele knallen die hooguit een paar minuten zouden duren. Het was fout, ik weet het wel, maar Maikel deed het met een mooie bedoeling: een eerbetoon aan zijn moeder."

Overleden moeder

Zijn moeder Nadia overleed in augustus op 58-jarige leeftijd. Ze leed aan kanker, maar is na een zware chemobehandeling en transplantatie uiteindelijk overleden aan een longinfectie. Omdat zijn moeder altijd zo genoot van vuurwerk en elk jaar uitkeek naar oudejaarsavond, besloot Maikel ter nagedachtenis een aantal vuurpijlen af te steken. Maar dat ging dus afschuwelijk mis.

Fatale vuurpijl

Een vuurpijl haperde. En toen Maikel ging kijken wat er mis was, ontplofte het vuurwerk in zijn gezicht. "Alsof er een handgranaat voor de voeten van Maikel ontplofte", zo omschrijft zijn vader. En volgens zijn broer werd Maikel 'zeven à acht meter weggeslagen toen het vuurwerk onverwacht afging'. "De slagader in zijn hals werd geraakt en dat is hem fataal geworden."

Volgens Patrick wist zijn zoon heel goed waar hij mee bezig was. "Andere jaren haperde ook wel een pijl of een bommetje. Dan wist Maikel dat altijd voorzichtig op te lossen. Hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren, is voor mij onbegrijpelijk."

'Onverantwoord'

Op social media wordt Maikel overladen met kritiek. Zo wordt hij 'roekeloos' en 'onverantwoord' genoemd. Daar wil zijn vader één ding over kwijt: "Beseffen die mensen wel hoeveel pijn hun uitlatingen veroorzaken bij de familieleden en de vrienden die nu zonder Maikel verder moeten?"

Familie en vrienden nemen donderdag 7 januari 2021 afscheid van Maikel. We wensen alle nabestaanden veel sterkte.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Het laatste nieuws. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden