null Beeld

Man die ‘oma Toni’ doodstak: “Heel erg dat het zo gelopen is”

Vino H., de man die in maart van dit jaar de 96-jarige ‘oma Toni’ neerstak, staat vandaag in Amsterdam voor de rechter. En hij zegt spijt te hebben van zijn daden. “Ik vind het heel erg.” Opmerkelijk, want tijdens de verhoren zei Vino juist dat hij 'het zo weer zou doen'. 

Elselien van Dieren

Het is voor de 24-jarige Vino H. uit Arnhem de eerste keer dat hij voor de rechter moet verschijnen. Hij viel Toni Heeremans- de Jong op 19 maart aan toen zij achter haar rollator liep in de Govert Flinckstraat in de Amsterdamse wijk De Pijp. Hij sloeg haar en stak haar meerdere malen in haar buik.

AT5-journalist Mark Schrader zit in de rechtszaal:

Zelf naar huis

‘Oma Toni’ liep na de messteken zelf nog naar haar huis en belde een ambulance. Even leek ze te herstellen, maar enkele weken later overleed ze alsnog.

LEES OOK: NEERGESTOKEN 'OMA TONI' (96) OVERLEDEN

Verwondingen

Volgens de officier van justitie blijkt uit een voorlopig sectierapport dat haar verwondingen en daaropvolgende operaties uiteindelijk hebben geleid tot haar dood.

'Zomaar iemand'

De zaak van vanmorgen tegen de Arnhemmer is nog niet inhoudelijk, maar kan wel inzicht geven in de psychische gesteldheid van Vino. Kort na zijn daad gaf hij zichzelf aan en zei dat hij ‘zomaar iemand’ had neergestoken ‘uit wraak’ op zijn vader. Die zou hem stelselmatig hebben mishandeld.

LEES OOK: KAARTJESACTIE VOOR 'OMA TONI'

De uitspraak

Het OM wil Vino toch vervolgen voor moord. Vandaag wordt duidelijk of dat gaat gebeuren of dat de aanklacht wordt afgezwakt naar doodslag of zware mishandeling.

Bron: AD, AT5. Beeld: AT5

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden