null Beeld

Man klimt 6 meter omhoog om te voorkomen dat vrouw zelfmoord pleegt

Een eng en tegelijk hartverwarmend tafereel in een New Yorks metrostation. Daar schoot een man een suïcidale vrouw te hulp, die 6 meter boven het perron geklommen was.

Faye Heijnis

De vrouw wilde zelfmoord plegen, maar de man stopte haar. Reizigster Michal Klein zag alles gebeuren en maakte een foto.

De weduwe in bovenstaande video wilde zichzelf ook van het leven beroven, totdat hij een bijzonder briefje in een pizzadoos aantrof.

Geen lolletje

"Het was me in eerste instantie niet duidelijk of ze nou samen aan het lachen waren, of dat één van hen aan het huilen was", vertelt Michal aan CBS New York. "Mijn eerste gedachte was: hoe zijn ze daar bovenop gekomen? Ik dacht dat ze gewoon lol aan het trappen waren."

Politie

Maar al snel ontdekte ze dat er iets ernstigs aan de hand was. "De vrouw was de metalen balken ingeklommen terwijl ze suïcidale dingen zei. Een jongeman ging haar achterna om haar te kalmeren." Omstanders belden de politie, die volgens Michal ter plaatse maar weinig deden. "Ze maakten het gebied vrij, maar stonden daar verder gewoon."

Onbekende reddende engel

Uiteindelijk heeft de politie de vrouw naar beneden gekregen en hebben ze haar in een ambulance geholpen. Over de identiteit van de man die haar van zelfmoord heeft weerhouden, is nauwelijks iets bekend. Het lijkt erop dat ze vreemden van elkaar waren. Ook zijn we razend nieuwsgierig naar wat de behulpzame goedzak haar dan verteld heeft.

Bravo

Michal verklaart hem tot held. "Bravo voor de jongeman die zijn eigen veiligheid op het spel zette om haar te helpen. (...) Ik weet niet wat ik gedaan zou hebben. Ik denk niet dat ik naar haar toe was geklommen. Hij gaf zoveel om haar, dat hij haar hielp." En over de vrouw: "Ik hoop dat ze de hulp krijgt die ze nodig heeft."

null Beeld © Facebook/Michal Klein
Beeld © Facebook/Michal Klein

Kamp jij met suïcidale gedachten? Zoek hulp en bel naar de Zelfmoordpreventie: 0900-0113.

Bron: CBS News, Daily Mail. Beeld: Facebook

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden