null Beeld

Man ontvangt opmerkelijke boete na uitvaart van zijn vrouw

Een weduwnaar moet een bizarre boete betalen na de uitvaart van zijn vrouw. De reden: hij zou na de ceremonie te lang zijn blijven hangen op de begraafplaats.

Tessa Heinhuis

Frank is met stomheid geslagen. Na de ceremonie van zijn pas overleden vrouw Violet wilde hij graag nog wat rondlopen op de begraafplaats. Zijn vrouw overleed plotseling aan de gevolgen van kanker. De begrafenisondernemers zeiden tegen hem dat dit geen enkel probleem was. Niets bleek minder waar. Een paar dagen later viel er een boete van € 225 op de mat bij Frank.

Overuren

Dit is er gebeurd: omdat de bedroefde man langer op de begraafplaats was gebleven, konden werknemers van het complex pas wat later beginnen met hun graafwerkzaamheden. Dit zorgde voor een aantal overuren. En die extra uren werden in rekening gebracht bij Frank. Nogal vreemd, aangezien Frank maar 20 minuten langer op de begraafplaats is gebleven na de ceremonie.

Geen puf voor

De boete was in eerste instantie bedoeld voor de begrafenisondernemers, maar die rekenden de kosten door aan de Britse weduwnaar omdat de familie te laat op de locatie aanwezig was, waardoor de dienst in z'n geheel uitliep. Frank: "Na het verliezen van mijn vrouw heb ik de puf niet om hier tegenin te gaan, dus ik heb de boete maar betaald. Ik heb het gevoel alsof de ondernemers misbruik wilden maken van de moeilijke tijd die mijn familie en ik doormaken."

Heel boos

De medewerkers van de begraafplaats betreuren de verwarring over het bestaan van zo’n boete, maar blijven erbij dat het gehele bedrag betaald moet worden. "Geld maakt me niet zoveel uit, daar krijg ik Violet toch niet mee terug. Maar ik ben wel heel boos over de gang van zaken", aldus Frank.

BEKIJK OOK: Meisje stuurt een ballon naar haar overleden oma en krijgt een hartverwarmende reactie terug.

Bron: The Mirror. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden