null Beeld

Man redt baby uit zinkende auto, de rest van de familie verdrinkt

De Ierse Davitt Walsch is een held sinds hij afgelopen zondag een 4 maanden oude baby uit een zinkende auto redde. Maar hij voelt zich juist verschrikkelijk, want de andere 5 inzittenden kwamen om het leven. “Het laatste wat de vader zei was: ‘red mijn baby’”.

Elselien van Dieren

Davitt zag hoe een auto van de weg raakte en in zee terecht kwam. De Ier en zijn vriendin renden er meteen op af om te helpen. Terwijl de kustwacht werd gebeld, aarzelde Davitt geen seconde en sprong in zijn boxershort in het water.

Op een kier

In een interview met de Ierse nieuwszender RTÉ vertelt Davitt dat hij, eenmaal aangekomen bij de auto, zag dat het autoraam een stukje openstond. De vader van het te water geraakte gezin probeerde het glas te breken. Davitt: “Ik riep: ‘iedereen moet uit de auto. Hij gaat zo zinken.” Toen brak het glas en liep het water naar binnen.

Onder water

Terwijl het zeewater in rap tempo naar binnen liep, ging de vader op het randje van het raam zitten en gaf zijn 4 maanden oude dochtertje aan Davitt. “Hij zei: ‘red de baby’ en bleef achter in de auto met de rest van zijn gezin. De auto verdween onder water.” Davitt zwom met de baby boven zijn hoofd terug naar de kust, waar zijn vriendin het meisje uitkleedde en opwarmde met een deken.

In één klap

Louise, de moeder van het meisje, was op het moment van het ongeluk op een vrijgezellenfeest en verloor in één klap haar man Sean (49), zoontjes Mark (12) en Evan (8), moeder Ruth (59) en zusje Jodie (14).

Hartverscheurend

Davitt vindt het hartverscheurend dat hij de familie achter moest laten. “De vader had zichzelf nog kunnen redden maar hij ging terug de auto in naar zijn familie. Zijn jongste zoon probeerde nog uit de auto te komen, maar ik denk dat de vader wist dat ik maar één iemand kon redden." De Ier hield er alleen wat verwondingen in zijn voet aan over. “Verder voel ik me prima, alleen is het zo verschrikkelijk dat ik niet meer voor de familie heb kunnen doen.”

Bron en beeld: RTÉ.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden