Negenling Beeld Shutterstock
NegenlingBeeld Shutterstock

Medisch wonder

Man van vrouw die van negenling beviel geeft update: “Vrouw en baby’s maken het goed”

Het is wereldnieuws als op 5 mei bekend wordt dat een Malinese vrouw van maar liefst negen baby’s is bevallen. De kersverse vader heeft inmiddels een update over zijn vrouw en kroost gegeven.

Renée MulckhuijseShutterstock

Het komt immers vrijwel nooit voor dat een vrouw zwanger is van zo veel kinderen. Sterker nog, bij de bevalling werd ze verrast met nog twee baby’s: in eerste instantie dacht de 25-jarige Halima Cisse namelijk dat ze moeder van zeven kinderen zou worden.

Hoe gaat het met de moeder die van 9 kinderen beviel?

Volgens Kader Arby, de kersverse vader van negen spruiten, maken moeder en kinderen het goed. “Ik ben zo blij”, vertelt hij. “Iedereen heeft me gebeld. De regering van Mali, zelfs de president!”

Het is een wonder dat moeder en kinderen het zo goed maken, want vaak gaat een zwangerschap van zo veel kinderen gepaard met allerlei medische complicaties, waardoor sommige baby’s uiteindelijk niet de volledige draagtijd overleven.

Halima in het ziekenhuis Beeld Facebook
Halima in het ziekenhuisBeeld Facebook

Bevalling in een privékliniek

Omdat Halima voor deze bijzondere zwangerschap speciale hulp nodig had, werd ze door de Malinese regering naar Marokko overgevlogen. Daar beviel ze in een privékliniek van haar negen kinderen. De baby’s werden ter wereld gebracht met een keizersnede. De kliniek deelde zelfs een video van de bevalling die je hier terug kunt kijken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden