null Beeld

Man wordt doof door het doen van buikspieroefeningen

Terwijl een man op zijn gemak bezig was met het doen van buikspieroefeningen, gebeurde er iets heel onverwachts.

Tessa Heinhuis

De anonieme man, die zijn verhaalt deelt op Reddit, laat weten dat hij plotseling een 'plop' in zijn oor hoorde.

Intensief trainen

Hij was op dat moment sit-ups aan het doen.

"Toen had ik ineens een 'plop' in mijn linkeroor, opgevolgd door piepende geluiden. Verder was er niets met me aan de hand, dus ik besteedde er niet teveel aandacht aan. Ik stopte met sporten en ging ongeveer een uurtje later slapen. Toen ik de volgende dag wakker werd en wilde checken hoe laat het was, leek alles om me heen te draaien. Ik had ook het gevoel dat de geluiden die ik maakte alleen maar bij mijn rechteroor aankwamen. Ik besefte me dat er iets aan de hand was en dacht gelijk aan de 'plop' in mijn oor. Ik was op dit moment nog niet heel bezorgd, tot ik mijn symptomen ging opzoeken op het internet. Echt alle symptomen wezen op een ernstige aandoening die voor gehoorschade of zelfs complete doofheid kan zorgen. De paniek sloeg toe", schrijft hij op het sociale medium.

Doof

Uiteindelijk kreeg de man te horen dat hij permanent doof zou zijn aan zijn rechteroor. Het is zeldzaam, maar het kan voorkomen tijdens intensief sporten, dat je gehoor beschadigt. De man werd geopereerd om de kans op herstel te vergroten. "Ik kan alles weer doen, maar ik ben soms nog wel een beetje uit balans. De dokter zegt dat ik daar wel aan wen. Met mijn linkeroor hoor ik ook nog steeds niets en waarschijnlijk herstel ik nooit."

Volgens experts komt dit zeldzame verschijnsel af en toe voor omdat bijna al je zuurstof naar je spieren gaat als je intensief aan het sporten bent. Let er dus altijd op dat je genoeg pauze neemt en op adem komt - wat voor sport je ook beoefent.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Reddit. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden