null Beeld

Mango chutney

Redactie Libelle.nl

Dit gerecht is voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 Eat Me mango
  • 1 Eat Me Spaanse peper
  • 1 gesnipperde rode ui
  • sap en zest (rasp) van 1 limoen
  • 1 el geroosterd en fijngestampt korianderzaad
  • 20 g geraspte verse gember
  • 1 fijngesneden knoflookteen
  • 1 el fijngesneden koriander
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el olijfolie * peper en zout

Zó maak je het!

Fruit de ui, gember, Spaanse peper en mango tot de ui glazig begint te zien. Voeg nu de knoflook en het geroosterde fijngestampte korianderzaad toe. Roer dit goed door en voeg dan het limoensap en zest toe. Laat dit ca 30 minuten op zacht vuur pruttelen. Vergeet niet af en toe te roeren. Tip: Zo’n chutney is prima langer van tevoren te maken. Bewaar in een weckpot.

In aflevering 11 van Claartjes Keuken werden ook andere lekkere gerechten gemaakt, namelijk de geroosterde zoete aardappel en de jerked chicken.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden