null Beeld

Mangotaartje met merengue

Redactie Libelle.nl

Wat heb je nodig?

3 personen

  • 6 blaadjes bladerdeeg
  • gedroogde bonen voor het blind bakken
  • 2 EAT ME mango's
  • 2 el gembersiroop limoen
  • zest van 1/2 limoen
  • 1 el limoensap
  • 2 eiwitten
  • 2 el poedersuiker
  • 125 g frambozen

Zo doe je het

Verwarm oven voor op 200 ˚C. Vet de vormpjes in met boter en bekleed ze met bladerdeeg, doe er wat bakpapier in met daarop een laag bonen. Bak 10 minuten. Door het gewicht van de bonen komt de bodem niet omhoog. Verwijder de bonen en bak de bladerdeegbodem nog eens 8 minuten. Snijd ondertussen de mango’s in blokjes en meng deze met de gembersiroop, limoenzest en limoensap in een pan en laat dit 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Klop in een schone kom eiwitten en poedersuiker stijf tot de kom ondersteboven gehouden kan worden. Vul de afgekoelde taartbodempjes met de mangoblokjes en daar bovenop de frambozen. Lepel speels het opgeklopte eiwit op de mangotaartjes en brand deze af met een brandertje.

Bereidingstijd: 25 minuten. Kcal: ca 540 p.p.

TIP: als je geen brandertje hebt, kunnen de taartjes ook 4 minuten onder de grill.

Meer recepten uit Claartjes Keuken vind je hier.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden