null Beeld

Mannen onzeker over kledingkeuze

Dat vrouwen graag de touwtjes in handen hebben als het op mode en winkelen aankomt is bekend. Dat geldt echter niet voor mannen.

Uit onderzoek van webshop DreZZd, gehouden onder 1500 Nederlanders, blijkt dat 40 procent van de mannen onzeker is over zijn kledingkeuze en nog altijd zijn partner naar zijn of haar mening vraagt. Dit komt vooral voor in de leeftijdscategorie tot 34 jaar. Naarmate de heren ouder worden, beslissen ze steeds vaker zelf.

Samen winkelen

Modebewust zijn de mannen vandaag de dag niet. Meer dan 25 procent van onderzoekers voelt zich niet modebewust of is niet met mode bezig. ”Je ziet toch dat de Nederlandse vrouw hier meer oog voor heeft. Ze neemt meer de tijd voor het uitkiezen van de kleding en helpt haar partner graag een handje. Ruim 39 procent van de vrouwen vindt zichzelf namelijk wel modebewust, aldus de eigenaar van de webshop.

Meer dan de helft van de mannen winkelt graag met zijn partner terwijl maar 23 procent van de vrouwen hier de voorkeur aan geeft. Vrouwen struinen liever de winkelstraten af met vriendinnen of alleen.

Is jouw man ook onzeker over zijn kledingkeuze?

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden