null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

Marg (34): “Ik heb hem gezegd dat ik zou opstappen als het zo doorging”

Marg (34) dacht altijd dat geld geen issue zou zijn in haar relatie. Totdat ze ging samenwonen. 

Getty Images/iStockphoto

Marg: “Als ik vroeger weleens las dat de meeste ruzies binnen relaties over geld gaan, moest ik een beetje lachen. Ik kon me daar niets bij voorstellen. Over geld maakte je toch gewoon afspraken? Totdat ik met mijn vriend ging samenwonen.

Voor die tijd was geld geen probleem. Ik had een baan waarmee ik niet veel verdiende, maar genoeg om rond te komen. Ik vond het niet normaal dat de man altijd zou moeten betalen. Dus de eerste paar keer dat hij me mee uit vroeg, heeft mijn vriend betaald, maar toen dat vaker gebeurde ben ik de helft gaan betalen van wat we op een avond uitgaven. Toen we gingen samenwonen, bleef hij het gewoon vinden dat we alle kosten deelden. Hij verdiende veel meer dan ik, maar verwachtte dat ik van alles de helft zou betalen. De inrichting, de verhuizing, de huur, het huishouden. Toen we goed en wel in het huis zaten, had ik geen spaargeld meer op de bank staan. Mijn vriend wel. En hij vond het niet meer dan normaal dat hij van zijn eigen geld kocht waar hij zin in had. Niet dat hij met geld smeet, maar als hij vond dat hij een nieuwe hengel nodig had of een dure versterker, dan kocht hij die. Dat was tot daaraan toe. Ik had er meer moeite mee dat ik de helft van een krat bier moest betalen als hij zijn vrienden uitnodigde. Volgens hem waren dat ‘huishoudelijke uitgaven’. Ondertussen zat ik zo krap dat ik aanbiedingen afliep als ik een keer iets voor mezelf nodig had. Ik begon het hem kwalijk te nemen dat hij geen oog had voor de situatie waarin ik verkeerde. Op een dag ben ik ontzettend tegen hem uitgevallen, ik had een hele lijst verwijten die allemaal op hetzelfde neerkwamen. Ik heb toen ook gezegd dat ik op zou stappen als het zo doorging. Daar is hij heel erg van geschrokken. Toen ik weer wat gekalmeerd was, hebben we er lang over gepraat en we hebben een regeling opgesteld waar we allebei mee kunnen leven. Waarmee ik maar bedoel dat geld best een twistpunt kan zijn, maar dat je er ook uit kunt komen, als je allebei maar wilt.”

Interview: Tineke Beishuizen. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden