null Beeld Heukers Media
Beeld Heukers Media

Margarita is klaar met het verleden: “Ik ben nu zeer gelukkig”

Prinses Margarita (49) leidt een heel ander leven dan voorheen. Alle problemen van vroeger heeft ze losgelaten, in tegenstelling tot haar ex Edwin de Roy van Zuydewijn. “Ik dóé weer iets met mijn leven.”

Suzanna TimmerHeukers Media

Margarita kijkt nog een keer terug op haar tijd met haar Edwin de Roy van Zuydewijn. “Ik spreek hem alleen bij de rechtbank als hij weer met een proces begint”, zegt de prinses in een interview met De Telegraaf.

Verder bekommert ze zich niet meer om haar ex, die volgens haar van alles probeert om aan geld te komen en haar dwars te zitten. “Het doet me helemaal niets. Ik heb er geen last van hè, het is niet mijn probleem. Hij moet gewoon gaan werken en niet steeds maar jammeren. Dat is zó zonde.”

De dochter van prinses Irene kijkt zelf liever naar wat ze nu heeft: haar gezin met haar man, jurist Tjalling ten Cate en haar liefde voor paarden. “Ik was ook ongelukkig, maar ben dat toch ook niet gebleven? Ik heb een leuk leven opgebouwd, ben dol op mijn man en kinderen. Alles is mooi. Waarom zet hij zijn leven stop en blijft hij alleen maar in het verleden hangen?”

Steeds in de spiegel moeten kijken

Margarita en Edwin scheidden in 2004, waarna een langslepend conflict tussen de twee volgde. Toch ziet Margarita nog wel een lichtpuntje van die tijd. “Door het me de eerste paar jaar ontzettend moeilijk te maken, heb ik steeds in de spiegel moeten kijken om erachter te komen: klopt het wel wat hij allemaal zegt? Néé dus.”

Daarmee heeft hij zijn problemen op haar geprojecteerd, legt de prinses uit. “Ik heb me psychologisch door al die rottigheid heen moeten werken, of ik wilde of niet. Op een gegeven moment kon ik het gewoon loslaten.”

Je moet het zelf doen

Margarita is nu ook niet meer bang voor het verleden. “Ik heb het in mijn leven geïntegreerd, een goede plek gegeven. Maar vooral: ik heb er veel van geleerd, maar het was echt niet leuk.”

De onzekerheid is nu wel weg, benadrukt Margarita. “Ik ben nu zéér gelukkig. Ik dóé weer iets met mijn leven. Het was altijd mijn wens dat het leuk zou worden, dat absolute doel heb ik nu bereikt. Maar je moet het wel zelf doen, hè?”

Bron: De Telegraaf/ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden