null Beeld

Maria (69): “Zijn laatste weken waren weken van hoop, liefde, zorg en verdriet”

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in Libelle Netwerk. Lees de brief van Maria over haar dierbare kleinzoon, die veel te kort heeft mogen leven.

Online redactie Libelle

Geloof, hoop en liefde

Vorig jaar rond deze tijd kwamen onze schoonzoon en dochter langs met 2 cadeautjes: het waren boekjes voor opa’s en oma’s voor beginners. Fantastisch nieuws dus! De zwangerschap verliep voorspoedig en bijna tot haar zwangerschapsverlof bleef onze dochter doorwerken. Maar toen kwamen de zorgen. Ze hield veel vocht vast en had last van harde buiken. Allerlei onderzoeken volgden, want de baby hield ook vocht vast en ook nog bij het hartje. Zou het een Downkindje zijn, was het wel levensvatbaar: allerlei opties kwamen voorbij en steeds volgde er weer slecht nieuws. De vliezen braken voortijdig en 2 dagen later werd er een klein jongetje geboren.

Hij had een genetische afwijking aan zijn hartje en lag op de intensive care van de kinderafdeling neonatologie, waar hij met enorm veel liefde door onze dochter, schoonzoon en het verplegend personeel is verzorgd. Een harttransplantatie zou zijn leven kunnen redden, maar het vervoer naar Rotterdam zou hij niet aankunnen. 7 weken mochten ze zorgen voor hun lieve zoontje. En al die tijd verbleven ze in het Ronald McDonaldhuis, waar ze rust de rust vonden die je in zo’n onzekere tijd nodig hebt. Het waren weken van hoop, liefde, zorg en verdriet, maar ook mooie momenten van liefde tussen ons als ouders en onze kinderen. Toen kwam het moment waarvan we wisten dat het zou komen, maar wat we steeds voor ons uit hadden geschoven. Onze dappere kleinzoon is vredig ingeslapen in de armen van zijn liefdevolle ouders.

Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Vertederend: dove oma leert dove baby gebarentaal.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden