null Beeld MMP
Beeld MMP

Marijke Helwegen na pittige operatie: “Ik neem nooit meer borstimplantaten”

Marijke Helwegen (69) staat bekend als het icoon van de plastische chirurgie in Nederland. Maar juist door die plastische chirurgie, heeft ze een zware operatie moeten ondergaan.

Faye HeijnisMMP

Nadat ze langere tijd nogal last van haar borsten had, bleek dat haar borstimplantaten waren gaan lekken. Sterker nog: ze waren ontplóft.

Ontplofte implantaten

"Het was één grote, vieze smurrie in mijn lijf. De rotzooi zat zelfs al in mijn borstholte", vertelt Marijke aan de Telegraaf. "Mijn beide implantaten bleken zo lek als een mandje te zijn. Ze waren als het ware 'ontploft'. Ik was verbijsterd, want ik had helemaal niets in de gaten gehad."

Van cup DD naar AA

Bij de operatie vorige week, werden haar borstimplantaten en de 'smurrie' verwijderd. Ze ging binnen een paar uur van cup DD naar haar natuurlijke cup AA. En nee, ze zal nu nooit meer groter willen. "Nu ik dit heb meegemaakt en ouder ben, waarom zou ik nog een keer grote borsten willen? Ik vind het prima zo. Ik loop veel sneller, kan weer hard rennen. Ik vind het wel gemakkelijk."

Ernstige afloop

Marijke raadt borstimplantaten niet per se af, maar is zelf in ieder geval wel bewuster geworden van het risico ervan. "Silicoon is een lichaamsvreemd materiaal. Als grote hoeveelheden daarvan in je lichaam en lymfeklieren komen, kun je allerlei klachten krijgen. En dan heb ik het nog niet eens over een zeer ernstige afloop." Gelukkig is dat haar dus bespaard gebleven. Sterkte met het herstel, Marijke!

Bron: de Telegraaf, Shownieuws. Beeld: ANP

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Fillers zonder naalden? Beautyvlogger Susan laat zien hoe:

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden