Mario uit ‘Verslaafd!’ Beeld RTL
Mario uit ‘Verslaafd!’Beeld RTL

Mario springt ouders in de armen in ‘Verslaafd!’: “Ik had niet verwacht dat ik dit kon”

De 35-jarige Mario is al tien jaar verslaafd aan drugs. Hij snuift niet alleen cocaïne, maar rookt het ook. Wekelijks geeft hij tot wel € 800 uit aan zijn verslaving. Zijn familie is ten einde raad en schakelt de hulp van Verslaafd! in.

Renée MulckhuijseRTL

De emotionele interventie die volgt is het begin van een nieuw leven voor Mario én zijn familie.

Mario in Verslaafd!

Mario’s relatie is over en zijn huis is verkocht. De interventie lijkt het laatste redmiddel van hem te zijn. De familie van Mario is bereid hem te helpen, maar zijn ook een deel van het probleem. Het overlijden van zijn broertje en het drankgebruik van zijn ouders hebben er ingehakt bij Mario. Hij is nu de jongste van een samengesteld gezin van zeven en is door het drugsgebruik en het liegen daarover vervreemd van zijn familie. Het team van Ewout Genemans helpt om in te grijpen. “Ik doe het voor jou”, vertelt Mario's vader. “Doe het alsjeblieft ook voor ons.”

Eenmaal in de kliniek verandert Mario’s leven drastisch. Niet alleen kickt hij af van zijn verslaving, hij lijkt ook een heel ander mens te worden. “Ik voel me onbeschrijfelijk. Het is met geen pen te beschrijven. Ik had niet verwacht dat ik dit kon”, vertelt hij aan Ewout.

Emotioneel weerzien

Na vier weken in de afkickkliniek mag Mario zijn familie eindelijk weer in de armen sluiten. En dat doet-ie letterlijk: huilend rent hij in hun armen. “Bedankt”, zegt Mario als hij hen knuffelt. “Ik ben blij dat ik dit heb mee mogen maken in m’n leven. Ik hou van jullie.” Zijn moeder is maar wat trots op haar zoon. Vóór hij naar de kliniek ging toonde hij immers geen emotie, nu wel. “Het is een heel andere Mario.”

Drugstest in Verslaafd!

Twee maanden na dato staat er nog iets belangrijks op de planning voor Mario. Hij ondergaat een drugstest. Een spannend moment voor de familie, maar omdat Mario geen drugs heeft gebruikt kan hij maar één uitslag krijgen: negatief. “Jullie zijn het mooiste in mijn leven. Ik ben blij dat ik jullie steun heb. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor”, zegt hij tenslotte tegen zijn familie.

Hoe gaat het nu met Mario?

Even later laat Mario weten dat het leven nog mooier is geworden voor hem. Nadat zijn vorige woning is verkocht en hij is afgekickt, is hij nu weer in staat om een nieuwe woning te kopen en dat heeft hij gedaan ook. Kijkers leven met Mario en zijn familie mee. ‘Zo diep zitten en dan zo die berg op klimmen en overwinnen! Wauw’, klinkt het onder meer. Hopelijk blijft het goed gaan met Mario, spreekt een ander uit: ‘Ik hoop dat Mario de juiste behandeling krijgt na deze opnames, want de nazorg is het allerbelangrijkste.’

De aflevering terugkijken? Dat kan hier.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden