null Beeld

Marion (63) heeft het coronavirus: “Ik voel me een slap vaatdoekje”

Marion Vaes-Jacobs (63) heeft het coronavirus en zit sinds maandag in thuisisolatie. Net als haar man en zoon. “Als ik de trap op en af loop, ben ik al helemaal kapot.”

Ismay Gijsen

Afgelopen maandag (d.d. 9 maart 2020) kreeg Marion ziekteverschijnselen. Ze ging er niet van uit dat het iets ernstigs zou zijn. “Toen ik maandag opstond voelde ik me niet zo lekker. Ik had last van buikpijn, maar niet iets waarvoor je je zou ziek melden. Ik ben gaan tennissen en daarna aan het werk gegaan. Hier kreeg ik last van spierpijn. Ik werk in het Amphia Ziekenhuis in Breda en daar moeten we uit voorzorg 2 keer per dag onze temperatuur opmeten.” Toen bleek dat de temperatuur van Marion 38 graden was, kreeg ze de test en werd ze uit voorzorg naar huis gestuurd.

Coronavirus na surpriseparty

“Ik moest met een kweekstokje door mijn mond gaan, het in een kweekbuisje doen en opsturen.” Na 2 dagen kreeg Marion te horen dat ze het coronavirus COVID-19 had. "Maandagavond werd ik alleen maar zieker en nam de verhoging toe. Waar ik het precies heb opgelopen weet ik niet. 2 weken geleden had ik een surpriseparty en 1 van de gasten heeft momenteel het virus. Het zou kunnen dat ik het daar heb opgelopen.”

Marion moest na de positieve test zelf iedereen inlichten met wie ze de afgelopen 2 weken contact heeft gehad. “Afgelopen zaterdag had ik nog een tennistoernooi, dus ik heb direct een e-mailtje gestuurd. Ook hier hebben ze uit voorzorg zo veel mogelijk gecanceld. Alleen de lessen gaan nog door.”

Niet verkouden

Hoewel veel coronapatiënten last hebben van hun longen, valt dat bij Marion mee. “Ik moet wel hoesten, maar niet zoals een verkoudheid. Sterker nog: ik ben ook niet verkouden. Ik heb vooral last van hoofdpijn en spierpijn door mijn hele lichaam. De spierpijn is ook direct de vervelendste klacht. Ik lig de hele dag in bed en als ik de trap op- en afloop, ben ik helemaal kapot. Ik voel me net een vrouw van 90 jaar”, lacht Marion. “Ik heb maar 2 keer griep gehad in mijn leven, maar ik kan me die enorme pijn in mijn heupen, nek en schouders niet herinneren. Ik voel me echt een slap vaatdoekje, ik ben de hele dag door doodmoe.”

Quarantaine

Marion weet niet of ze nog meer mensen heeft besmet met het coronavirus. “Mijn zoon was ook mee naar die surpriseparty en hij zit ook thuis met corona. Alhoewel, dat denken we. Er was niet genoeg materiaal voor een test, maar ze beschouwen hem als positief omdat hij dezelfde klachten heeft als ik.” Marians man en andere zoon hebben nog geen coronaverschijnselen, maar zitten uit voorzorg wel in quarantaine. “We moeten allemaal 2 keer per dag onze temperatuur opmeten en mijn man en zoon werken momenteel vanuit huis. Zelf lig ik alleen maar op bed en af en toe kijk ik televisie of lees ik de krant. We hebben genoeg boodschappen in huis en als het nodig is, kunnen mijn 2 dochters die niet meer thuis wonen wonen of de buurvrouw altijd nog boodschappen doen en dat voor de deur zetten.”

Ophef

De ophef rondom het coronavirus begrijpt Marion wel. “Het verspreidt zich ontzettend snel en daarom moet je het serieus nemen. Het is inderdaad een griepje, maar wel erg besmettelijk. Daar moet je niet te licht over denken. Kwetsbare mensen kunnen eraan overlijden. Er zijn gelukkig al veel maatregelen getroffen. Er is al veel afgelast, wat ik een goede zaak vind. Ik hoop dat iedereen zich er ook aan houdt. Dan gaat het echt wel goed komen."

Weer aan het werk

Bang voor haar gezondheid is Marion niet. “Ik kom er wel weer bovenop. Ik ben hartstikke gezond: ik tennis, ga 2 keer per week naar de sportschool en let op mijn voeding. Het is even afwachten tot ik mezelf over 24 uur beter voel en koortsvrij ben. Dan mag ik weer naar buiten en aan het werk.”

Is de desinfecterende handgel uitverkocht? Zó maak je het zelf:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Marion Vaes-Jacobs

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden