null Beeld

Marlous Nacken is de Libelle STER 2020!

STerke vrouwen die hun Energie inzetten voor Resultaat. Dat zijn Libelle STERREN. Twaalf weken lang heeft Libelle een STER in het zonnetje gezet die zich in coronatijd inzette voor anderen. Libelle-lezeressen stemden massaal op jullie favoriet en nu mogen we de uitslag bekendmaken: Marlous Nacken van Atelier Kleurstof is dé Libelle STER van 2020.

Online redactie Libelle

Bekijk de video waarin ze door Libelle’s redactiechef Marleen Koolmees wordt verrast.

Mondkapjes voor de zorg

Marlous van Atelier Kleurstof in Leiden naaide met haar team van vrijwilligers 17.000 mondkapjes voor de zorg. “Dat wij er hiermee voor hebben kunnen zorgen dat patiënten niet eenzaam hun laatste momenten hoefden door te brengen, is onbetaalbaar.” Met 716 stemmen is zij dé STER van 2020.

Op de tweede plaats eindigde Nynke Zandhuis (606 stemmen). De pedagoge bood tijdens de lockdown gratis online consulten aan voor kinderen die het moeilijk hadden. Ook Marielle Smidt verwierf een plaatsje op het digitale podium (397 stemmen). Zij naaide met een groep van ruim 50 vrouwen maar liefst 900 beschermende pakken voor ziekenhuismedewerkers in Dordrecht.

Ontzettend trots

Libelle’s hoofdredacteur Hilmar Mulder is onder de indruk van alle Sterren: “Het zijn stuk voor stuk vrouwen die zich inzetten voor andere vrouwen, voor hun medemens. En in coronatijden zijn er zóveel fantastische initiatieven bedacht. Die creativiteit die er dit jaar is losgekomen, het gevoel van ‘we gaan dit samen doen’… Ik word bij deze verkiezing keer op keer geraakt door hoe creatief en inspirerend deze vrouwen zijn. Zó bevlogen vertellen ze over hun ideeën, zó goed hebben ze iets bedacht.”

null Beeld

Wisselster

Marlous Nacken neemt als STER 2020 het stokje over van Margaret Massop, die in 2019 werd verkozen tot Libelle STER. Margaret won de prijs met haar bedrijf Webmastery, waarmee ze mensen die arbeidsongeschikt zijn verklaard vanwege een chronische ziekte of beperking weer aan het werk helpt als webredacteuren voor bedrijven. Extra bijzonder: Margaret maakte vlak voor ze de wisselster moest inleveren een replica met een 3D-printer.

Video: Fleur Kuijff. Fotografie: Petronellanitta

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden