Eveline Stallaart Beeld Tom Cornelissen
Eveline StallaartBeeld Tom Cornelissen

Het begon fout

‘Married at first sight’-expert Eveline verklapt waar het misging tussen Arjan en Maurice

Kijkers van Married at first sight zijn nog altijd verbaasd over het dramatische huwelijk van Arjan en Maurice. Wat er volgens expert en seksuologe Eveline Stallaart precies is misgegaan? “De selectieprocedure.”

Demi SchoenmakersTom Cornelissen

Gelijk aan het begin van het avontuur twijfelde Arjan al aan zijn match met Maurice. De ongemakkelijkheid spatte ervanaf en tijdens de huwelijksnacht kreeg hij zelfs meerdere paniekaanvallen. Hij voelde ‘nul komma nul’ aantrekkingskracht en zag Maurice eerder als een broer dan als een partner. Hij zette dan ook al snel een punt achter het experiment én het huwelijk.

Hoge verwachtingen van Arjan en Maurice

Als expert baal je daar natuurlijk van. Voordat ze gaan koppelen krijgen alle deelnemers psychologische tests en voeren de experts met iedereen gesprekken om een compleet beeld te krijgen van wensen en verwachtingen. Dat kost veel tijd, want in totaal zijn de experts daar zes maanden mee zoet. In de podcast De leeuw lult verder van Paul de Leeuw vertelt Eveline waarom ze niet eerder doorhadden dat Arjan geen goede kandidaat was voor dit liefdesexperiment.

Beste versie van zichzelf

Iedereen die zich opgeeft, heeft een ideaalbeeld in het hoofd, al zeggen ze van niet. Hierdoor zijn zelfs experts om de tuin te leiden. “Als jij voor ogen hebt dat je iets wil halen, dan kun je natuurlijk heel goed sociaal wenselijke antwoorden geven. En je kunt de beste versie van jezelf laten zien”, legt de seksuologe uit.

Eigenlijk zou ze bij wijze van spreke het liefst met de kandidaten de kroeg in duiken. “Dan had ik goede informatie”, legt ze uit. Helaas, vonden de producenten dit niet zo’n goed idee.

Loze belofte

Uit de voorgesprekken met Arjan bleek wel dat hij vroeger de neiging had mensen af te wijzen op basis van oppervlakkige oordelen. Hij had echter beloofd daaraan te willen werken en wilde de liefde echt een kans geven. Deze mooie woorden bleken uiteindelijk een loze belofte. “Wij hebben dat nooit eerder van hem kunnen zien”, vertelt ze. Pas toen het experiment begon, zagen experts hem veranderen. “Dan komt iemands ware aard naar boven.”

Bron: De leeuw lult verder

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden