Vrouwen Beeld Getty Images/iStockphoto
VrouwenBeeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

Mathilde (44): “Zij zagen het als verraad dat hij een nieuwe liefde in zijn leven had”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week vertelt Mathilde (44) over de relatie die haar man heeft met de ouders van zijn overleden vrouw. Zijn nieuwe liefde zagen zij als ultiem verraad...

Tineke BieshuizenGetty Images/iStockphoto

Mathilde (44): “Toen ik mijn man ontmoette, was hij al drie jaar weduwnaar met twee dochtertjes van zes en acht. De band tussen hem en zijn dochters was heel hecht. Ze waren met z’n drieën door zo veel verdriet gegaan. Het was voor hem best pittig om zijn fulltime baan te combineren met de zorg voor zijn kinderen. Dat het toch goed ging, kwam vooral door de hulp van zijn schoonouders die dag en nacht voor hem klaarstonden. Het intense verdriet om de dood van hun dochter probeerden zij om te zetten in de zorg en toewijding voor hun kleinkinderen.

We ontmoetten elkaar op een feestje van wederzijdse vrienden. Toen we naast elkaar kwamen te zitten, raakten we in gesprek. Ik was al twee jaar gescheiden en achtergebleven met onze twee dochters van zeven en negen. Toen hij vertelde dat hij vaak het gevoel had dat hij tekortschoot als vader omdat hij minder tijd aan zijn kinderen kon besteden dan hij zou willen, herkende ik dat maar al te goed. Er waren meer dingen waarin we elkaar tijdens dat gesprek vonden. Toen we afscheid namen, vroeg hij of ik het leuk zou vinden om een keer samen te eten. Zo is het begonnen, maar het heeft maanden geduurd voordat het iets werd tussen ons.

Toen kwam het moeilijke moment dat hij zijn schoonouders moest vertellen dat hij een nieuwe liefde in zijn leven had. Hij was erop voorbereid dat het een schok zou zijn, maar hij had nooit verwacht dat zijn schoonouders zo kwaad zouden worden. Ze zagen het als verraad aan hun overleden dochter die nu werd ‘vervangen’ en ze wilden niets meer met hem te maken hebben. Hun kleindochters zagen ze nog wel, maar met zo min mogelijk contact met hun schoonzoon. Toen wij gingen trouwen, verbraken ze alle banden. Wij hebben een paar jaar een lieve au pair in huis gehad én we hadden het geluk dat onze dochters goed met elkaar konden opschieten, maar zijn kinderen misten hun oma en opa. Gelukkig is mijn man erin geslaagd een regeling te treffen, waarbij zijn kinderen regelmatig contact hebben met hen. Mij hebben ze nooit willen ontmoeten en eerlijk gezegd denk ik niet dat dat ooit zal veranderen.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden