null Beeld Omroep MAX/Vakantieman
Beeld Omroep MAX/Vakantieman

‘Max Vakantieman’-kijkers leggen Meike en Rosalie (20) het vuur aan de schenen: dít is waarom

Het had een mooie zomervakantie moeten worden voor de vriendinnen Meike Sieperda en Rosalie Kok, beide jonge twintigers. Ze boeken een pakketreis bij Gogo Jongerenreizen, naar Sunny Beach in Bulgarije. Daar hebben ze - naar eigen zeggen volledig gevaccineerd - de tijd van hun leven. Tótdat Meike positief test op corona.

Quarantaine

Rosalie test negatief en komt naar huis. Samen met haar moeder doet zij haar verhaal in Max Vakantieman. Dat leid tot felle reacties op internet.

Telefoontje

De moeder van Rosalie, die ook het woord doet namens de moeder van de besmette Meike, vertelt: “Het is zondagochtend en we krijgen een telefoontje. ‘Mam, Meike is positief.’ Ja, daar wordt je niet blij van.” Rosalie vertelt dat ze eigenlijk de dag daarna naar huis zouden komen. “We wisten niet meer goed wat we moesten doen, het was heel vaag hoe lang Meike dan nog moest blijven. Ik was negatief getest en kon er niet blijven, dat was allemaal gedoe. Het was vrij snel duidelijk dat ik eigenlijk gewoon naar huis moest gaan.”

Geen hulp van Gogo

“Ik heb uiteindelijk Gogo te pakken gekregen", gaat de moeder van Rosalie verder. “Zij zeiden ‘nee, ja, sorry, we kunnen niet veel doen, ze zijn twintig. We nemen de jongeren niet zo bij de hand overal naartoe.’ En toen zei ik ‘Oké, maar wie gaat Meike dan helpen?’ Ze reageerden dat daar de ouders toch voor zijn. Maar ja, wij zitten hier. Wij proberen van alles maar niemand helpt ons.”

Protocol

Intussen weet ook het hotel waar Meike verblijft een paar dagen lang van niks, omdat Gogo ze niet inlicht. “Het is heel frustrerend, want wij bellen steeds naar ze maar zij zijn zo kortaf en tonen helemaal geen sympathie", vertelt Rosalie. Haar moeder vult aan: “Het is bizar dat Meike nog steeds niet weet waar ze aan toe is. Er moet toch een protocol klaarliggen wat Gogo moet doen in zo'n situatie? Dus waar is Gogo op zo'n moment voor jou?”

MAX Ombudsman

In de studio reageert Jeanine Janssen, juridisch specialist bij MAX Ombudsman. “Hoewel ouders vaak onderschatten hoe het gaat als een kind in quarantaine raakt in het buitenland, is Gogo hier wel echt tekort geschoten in informatievoorziening.” Ze vervolgt dat het boeken van een pakketreis normaal gesproken meer zekerheid biedt. “Ik raad dat altijd aan, zodat je iets of iemand hebt om op terug te vallen. Daar is Gogo wel tekort geschoten.”

Reactie Gogo

De redactie van Max heeft navraag gedaan bij de jongerenreisorganisatie. Zij laten weten dat ze ervoor proberen te zorgen dat er altijd genoeg hulp, zorg en een luisterend oor is in zo'n situatie. Dat dat hier misgelopen is, gaan ze intern bespreken en meenemen in de trainingen van reisleiders.

Kijkers kritisch

Hoewel het Meike, Rosalie en haar moeder dus vooral ging om de tekortkomingen van Gogo, zijn de kijkers not amused over het verhaal van de drie:

Reactie Rosalie

Rosalie is niet gediend van de ongezouten meningen en haalt zelf fel uit naar de in haar ogen onterechte kritiek:

Bron: MAX Vakantieman, Twitter.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden