null Beeld

Máxima brengt bezoek aan Filipijnen

Koningin Máxima is dinsdag in het Malacañang paleis in Manilla ontvangen door president Benigno Aquino III. Ze blijft drie dagen in het land.

Meike Bergwerff

De koningin is in de Filipijnen als speciaal vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de VN op het gebied van 'inclusieve financiering'. Dat is het toegankelijk maken van financiële diensten, zoals sparen en verzekeringen maar ook gewone bankzaken, voor de hele bevolking. In de Filipijnen heeft 60% van de bevolking die toegang nog niet.

Ervaringen

President Aquino had de koningin uitgenodigd om haar ervaringen te delen van bezoeken aan andere landen en zelf te kijken welke plannen de Filipijnen hebben en welke vorderingen zijn gemaakt. Woensdag wordt een nationaal plan gepresenteerd. "Dat is erg belangrijk", aldus Máxima.

De outfit van Máxima is weer prachtig, deze 11 looks waren dat ook. Bekijk ze hier.

Wachten

Het Filipijnse staatshoofd liet zijn bezoekster wel een kwartiertje wachten. Tijd die de koningin vulde met 'small talk' met de presidentiële protocolchef en een aantal Filipijnse genodigden over het weer in Nederland, de bloeitijd van de tulpen, Duitse vakantiegangers aan de kust en de Griekse crisis.

Terug

Máxima vertelde ook dat het haar eerste bezoek was aan de Filipijnen. "Het was de hoogste tijd, al doe ik geen recht aan het land door maar een paar dagen te komen. Ik moet terugkomen."

Bron en beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden