null Beeld

Máxima opgenomen in Bronovo Ziekenhuis

Koningin Máxima is om kwart voor 8 vanmorgen aangekomen in het Haagse Bronovo Ziekenhuis. Vanwege haar nierbekkenontsteking is de koningin eerder teruggekomen van een staatsbezoek aan China.

Elselien van Dieren

"Ze is veilig aangekomen in het ziekenhuis in Nederland en wordt daar onderzocht. Ik heb haar gesproken, het gaat goed met haar", heeft koning Willem-Alexander gezegd tijdens zijn staatsbezoek aan China.

Griepje

En hij gaat verder: "Ik moet zeggen dat ik zeer veel respect heb voor mijn vrouw. Het eerste weekend heeft ze met hoge koorts toch gezegd: het is een griepje, ik ga gewoon door. Zowel hier in China als in Nederland heb ik veel berichten gekregen. Ik hoop dat ze snel weer thuis zal zijn."

Afgelopen nacht vloog de koningin naar Nederland. In het Bronovo wordt ze voor nader onderzoek opgenomen, zei de Rijksvoorlichtingsdienst gisteren. Koning Willem-Alexander is in China gebleven voor het staatsbezoek.

RTL-journalist Britta Sanders zag de koningin aankomen bij het Haagse ziekenhuis.

Koorts

Máxima kreeg al medicatie, maar de symptomen van nierbekkenontsteking zoals koorts en rugpijn blijven aanhouden. Artsen hebben daarom besloten dat het voor haar gezondheid beter was om terug naar Nederland te keren.

Antibiotica

Nierbekkenontsteking is een bacteriële infectie aan de wand van het nierbekken van één of beide nieren. De ziekte komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en kan op elke leeftijd opspelen. Over het algemeen wordt nierbekkenontsteking behandeld met antibiotica. Veel drinken en rusten doen ook goed.

Koninklijke patiënten

De artsen in het Bronovo Ziekenhuis zijn wel gewend aan koninklijke patiënten. De 3 prinsesjes zijn er namelijk geboren.

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Jeroen van der Meyde/RVD, Twitter Britta Sanders

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden