null Beeld

Medepassagiers blijken ware helden van reizende ouders met 2 kleuters

Vliegen met kleuters kan een crime zijn, laat staan als er vertraging en ander hinder ontstaat. Helaas voor Alyson Herschelman en haar man verliep hun reis niet 'heel erg soepel', maar gelukkig ontpopten 2 medereizigers zich tot ware helden voor het jonge gezin.

Anni Karvonen

Op de betreffende ochtend waren Alyson, haar man en hun 2 kleuters om 3.30 uur opgestaan om een vlucht te halen.

Gemist

Nadat het gezin 45 minuten in de verkeerde rij op de luchthaven had gestaan, zagen ze het vliegtuig zonder hen vertrekken. Maar het ergste moest nog komen: "We werden op een latere vlucht gezet, maar mijn man en ik kregen geen stoel naast elkaar. En we zaten allebei, met een kleuter op onze schoot, in het midden van de rij. Iedereen die zelf actieve kinderen heeft, weet dat dit niet ideaal is. Op dat moment besef je dat er iets goeds moet gebeuren", schreef Alyson op de Facebookpagina Love What Matters. "Maar er gebeurden 2 goede dingen. Twee onbekenden maakten deze helse vlucht zoveel beter."

Klein gebaar

"Aan de man die van stoel wisselde met mijn man zonder dat we dit hoefden te vragen: je hebt geen idee wat zo'n klein gebaar voor ons betekende. En aan Shelly, de lieve vrouw die onze kleuterdochter op haar schoot uit haar raampje liet kijken. Ze mocht zelfs een dutje doen. Toen we op de luchthaven moesten wachten op onze nieuwe vlucht, heb ik gebeden. Ik wist toen nog niet dat God ons niet één, maar twee engelen zou sturen. We kunnen niet verwoorden hoe dankbaar we zijn dat we naast jullie mochten zitten."

Ervaringen

Onder het bericht deelden ook andere ouders hun ervaringen. "Ik moest alleen vliegen met mijn zoontje van 16 maanden. En we werden tussen twee echte heren gezet. Mijn buur aan het raam vond het niet erg toen Duncan over hem kroop om uit het raampje te kijken. Hij viel op zijn schoot in slaap, waarna de man mijn zoontje aan mij gaf. De andere buurman had zelf 4 kinderen en was ook zo begripvol. Hij liet Duncan aan onze voeten spelen. Het is zo geweldig te beseffen dat er ook nog goede mensen op de wereld zijn."

LEES OOK:

Bekijk ook deze video:

Berichten van Libelle gratis ontvangen op WhatsApp? Meld je nu aan!

Bron: HLN. Beeld: iStock, Facebook

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden