null Beeld

Medewerkers dierenambulance plaatsen schrijnende foto na vuurwerk-incident

Hoewel het nog lang geen oud en nieuw is, zijn er toch genoeg mensen die nu al lopen te stunten met vuurwerk. En dat is niet zonder gevolgen: medewerkers van de dierenambulance in Doetinchem kregen vrijdag een hond binnen die nietsvermoedend met vuurwerk had zitten spelen.

Erandi Godinez

Op Facebook laten de medewerkers weten dat het niet goed is afgelopen met de hond.

“Nee ik slaap niet”

De hond zag vrijdag in zijn enthousiasme een stuk vuurwerk aan voor een balletje. Toen hij het ‘balletje’ wilde oppakken, ontplofte het in zijn bek. Tragisch genoeg overleefde de hond de vuurwerkknal niet. Medewerkers van de dierenambulance in Doetinchem plaatsten een foto van de overleden hond op Facebook. “Daar lig je dan,” zo schrijven ze. “Nee ik slaap niet, maar ben overleden. Ik ben het slachtoffer van vuurwerk. Ik dacht dat ik een balletje ging vangen vanmorgen. Het was vuurwerk dat ontplofte in mijn bekje.”

Medewerkers dierenambulance zijn diep geschokt

“Wij als medewerkers dierenambulance maken veel mee, maar we zijn diep geschokt van wat wij aantroffen,” zo gaan ze verder. “De detailfoto's zullen wij u besparen. Denk na als je vuurwerk koopt! Het kan levens kosten. Dat is vanmorgen maar weer gebleken. We wensen de eigenaren van het hondje veel sterkte,” aldus de medewerkers.

Contact opnemen met politie

Het is niet duidelijk wie er met vuurwerk heeft gegooid. De dierenambulance spoort iedereen aan die meer heeft gezien over dit voorval om contact om te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844.

Déze aandoening kan levensbedreigend zijn voor je hond:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Facebook. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden