null Beeld

Mediterrane kipspiesjes met een blije dip

BBQ of grillpan in de aanslag want deze kipspiesjes met heerlijke Mediterrane smaken: oregano, tijm en munt staan vanavond een menu. Salade en een frisse dip erbij en je hoort niemand aan tafel klagen. Wedden?

Voordat de kip aan spiesjes gaat, wordt het vlees eerst twee uur gemarineerd in een kruidig mengsel. En dat proef je!

Dit heb je nodig voor 6 personen

  • 4 el olijfolie
  • 2 el limoensap
  • 5-6 el fijngesneden kruiden (oregano, tijm, munt, bladpeterselie)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 tl chilivlokken
  • zout, peper
  • 750 g vlees van kippenbouten (of kipfilet), in stukken van 2½ x2½ cm
  • 4-6 bloemtortilla’s, geroosterd

Zo maak je de spiesjes

Meng olijfolie, limoensap, kruiden, knoflook, ui, chilivlokken en wat zout en peper. Schenk deze marinade over de kip en wrijf het goed in het vlees. Laat de kip minstens 2 uur marineren (1 nacht mag ook) in de koelkast. Rijg de stukken kip aan lange spiezen en rooster ze in 6-8 min. rondom bruin en gaar op de barbecue (onder de grill of in de grillpan). Serveer met tortilla, salade en komkommerdip.

Bereiding: 20 min. Marineren: circa 2 uur. Kcal 785 p.p.

Zo maak je de Komkommerdip

Verwijder uit 1 geschilde komkommer de zaadjes en rasp de komkommer grof. Meng de komkommer met 2 tl grof zeezout en laat dit 1 uur uitlekken in een zeef met daarin een doek. Knijp de komkommer goed uit en meng deze met 3 dl Griekse yoghurt, 1-2 geperste teentjes knoflook, 2-3 tl fijngesneden munt, 1-2 el olijfolie en wat zout en peper.

Zo maak je de salade

Snijd 4 vleestomaten, ½ geschilde komkommer, 1 rode paprika en 125 g feta in stukjes en meng alles. Garneer met dunne ringen rode ui en een handvol zwarte olijven. Bestrooi met zout en peper en schenk er 3-4 el olijfolie over.

Receptuur: Marlies Batelaan. Beeld: Jan Luijk.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden