null Beeld

Mee op vakantie: e-books met 50% korting

Lekker op vakantie zonder een zware tas boeken? Dit zijn echte – en nu heel voordelige – aanraders die je deze zomer gelezen moet hebben. Marleen, onze boekenexpert, geeft tips voor de beste e-books.

Saskia van den Hoven

null Beeld

Meer dan liefde - NORA ROBERTS

Ierland, land van weelderige wouden, duizelingwekkende meren en eeuwenoude legenden. Daar, in County Mayo, leeft de magie van Iona Sheehans voorvaderen al generaties lang voort, en daar ligt haar roeping. Iona komt in Ierland aan met niets dan een optimistische instelling en een aangeboren gevoel voor paarden. Ze mag logeren bij haar nicht Branna en neef Connor. Iona weet dat ze zich hier thuis kan voelen en het leven kan leiden dat ze altijd al wilde. Maar er rust een oude vloek op Iona’s familie, een kwaad dat verslagen moet worden voordat liefde kan opbloeien…

Prijs: van € 9,99 nu bij Libelle voor € 4,99

BESTEL DIT BOEK

Marleen: "Ik houd wel van die boeken van Nora Roberts, met name dat vleugje magie doet het hem. In dit geval speelt wicca een rol en Ierland. Het verhaal speelt zowel in de 13e eeuw als in het heden en het leest heerlijk weg. Deel 2 en 3 zijn ook zeer aan te raden!"

null Beeld

Het weerzien - NICCI GERRARD

Na een stukgelopen relatie in Italië woont Marnie weer in Londen, waar ze in een piepklein poppenmuseum werkt. Als ze op een ochtend onverwacht een telefoontje krijgt van Oliver, haar grote jeugdliefde, is dat het begin van Marnies terugkeer naar het verleden. Ralph, de gezamenlijke jeugdvriend van Marnie en Oliver, blijkt ernstig ziek. Om bij hem te kunnen zijn in deze zware periode, vertrekt Marnie naar Ralphs buitenhuis in Schotland. Hier komen de herinneringen aan haar jeugdjaren in alle hevigheid naar boven: Marnies gevoelens voor Oliver en Ralphs onbeantwoorde liefde voor Marnie. Wat is er al die jaren geleden precies gebeurd, waarom is het contact tussen de drie ooit verbroken – en kunnen ze het verleden achter zich laten? Het weerzien is een prachtig verhaal over vriendschap, liefde, loyaliteit en de kracht van herinneringen. Een psychologische roman met de suspense van een thriller.

Prijs: van € 9,99 nu bij Libelle voor € 4,99

BESTEL DIT BOEK

Marleen: "Nicci Gerrard staat natuurlijk bekend om de thrillers die ze samen met haar partner onder het pseudoniem Nicci French schrijft. Maar met deze psychologische roman laat ze zien dat ze nog veel meer in huis heeft. Ontroerend verhaal over de grote dingen des levens: liefde, vriendschap, leven en dood. Even doorbijten in het begin, dan word je beloond."

null Beeld

Verdwenen zusje - LAURA LIPPMAN

Waarom weigert ze te praten over haar zus? 30 jaar geleden verdwenen de zusjes Bethany uit een druk winkelcentrum in Baltimore. Het onderzoek leverde niets op en hun lichamen zijn nooit gevonden; al wat rest zijn pijnlijke vragen. Nu beweert een verward verkeersslachtoffer dat zij Heather Bethany is, het jongste zusje. Er is geen spoor van bewijs voor haar verhaal en geen van haar met tegenzin gegeven aanwijzingen levert iets op. Ze laat niets los over het lot van haar zus. En toch weet ze beslist meer van die verschrikkelijke dag. Ze noemt één detail dat niemand anders kan weten...

Prijs: van € 7,99 nu bij Libelle voor € 3,99

BESTEL DIT BOEK

Marleen: "Hoewel dit verhaal heen en weer springt tussen heden en verleden, is het toch goed te volgen. Althans, dat denk je. Maar uiteindelijk is de ontknoping zeer verrassend en ben je als lezer volkomen op het verkeerde been gezet. Precies de bedoeling van een goeie thriller!"

null Beeld

Zoete weelde - MAYA BANKS

Als eigenares van een massagesalon is Julie Stanford gewend aan naakte lichamen. Maar elke centimeter van Nathan Tucker mogen aanraken en er ook nog voor betaald worden, voelt als een droom. Helaas reageert hij totaal niet op de signalen die ze geeft – tot ze hem trakteert op de beste massage ooit. Dat doet het vuur in hem wél ontvlammen, maar voor Julie komt zijn plotselinge interesse te laat. Nathan wordt tot waanzin gedreven. Hoe is het mogelijk dat de vrouw die hem zoveel genot schonk zich nu van hem afkeert? Hij is niet van plan haar een ander haar fantasieën ten uitvoer te laten brengen. Hij moet en zal haar krijgen, om eindelijk te bewijzen dat hij haar ook in vervoering kan brengen…

Prijs: van € 9,99 nu bij Libelle voor € 4,99

BESTEL DIT BOEK

Marleen: "Ik zal het maar bekennen: ik las vroeger ook al graag de Bouquet-reeks en dit is de verbeterde 2015-versie. Moderner, origineler én beter geschreven. Perfect om gewoon bij weg te dromen. Dit is deel 3, maar je kunt de delen probleemloos afzonderlijk lezen."

null Beeld

Verzoeking - HARLAN COBEN

Tijdens haar spraakmakende tv-programma Op heterdaad ontmaskert Wendy Tynes de meest meedogenloze criminelen. Jeugdwerker Dan Mercer is de kroon op haar werk. Ze beschuldigt hem in de laatste uitzending onder meer van het misbruiken van een jong meisje dat hij via een chatroom heeft ontmoet… Mercer verdwijnt en niet veel later bekent de vader van een van zijn slachtoffers hem te hebben vermoord. De zaak lijkt hiermee afgesloten. Maar dan krijgt Wendy een merkwaardig telefoontje waardoor een lang verborgen geheim aan het licht komt. Ze vraagt zich af of ze in haar onderzoek naar Mercer wel tot de juiste conclusies is gekomen. Of zou een onschuldige man het slachtoffer zijn geworden van een veel groter schandaal?

Prijs: van € 7,99 nu bij Libelle voor € 3,99

BESTEL DIT BOEK

Marleen: "Harlan Coben heeft al tientallen boeken op zijn naam staan en ik neem er altijd één mee op vakantie. Ik houd wel van zijn snelle, echte en vaak grappige dialogen en alhoewel de ontknopingen soms ietwat vergezocht zijn, raak ik toch altijd meegesleept. Dit is één van zijn betere!"

null Beeld

De goden van Gotham - LYNDSAY FAYE

New York, 1845. Een uitslaande brand verwoest een groot deel van de stad en laat velen dakloos achter. Tegelijkertijd gaat de aardappeloogst in Ierland verloren. Twee schijnbaar ongerelateerde historische feiten, totdat de Ierse migranten de schuld krijgen van de honger in Manhattan. Timothy Wilde is door zijn invloedrijke broer Valentine geronseld voor de kersverse politiemacht in New York. Hij krijgt de slechtste wijk van New York toegewezen en door de dagelijkse confrontatie met de misère daar overweegt hij zijn baan op te geven. Maar dan botst hij op een nacht tegen een jong meisje op. Bird is blootsvoets en gekleed in een met bloed doordrenkt nachthemd, maar weigert te vertellen wat haar is overkomen. In een opwelling besluit Timothy haar onder zijn hoede te nemen. Wanneer hij Bird eindelijk aan het praten krijgt, vertelt ze hem over een plek waar tientallen lichamen van Ierse kinderen zijn begraven. Timothy moet op zoek naar een brute seriemoordenaar die erop uit lijkt de anti-Ierse sentimenten nog eens aan te wakkeren. De strijd die losbarst zou hem wel eens zijn broer, zijn grote liefde en zijn leven kunnen kosten.

Prijs: van € 9,99 nu bij Libelle voor € 4,99

BESTEL DIT BOEK

Marleen: "Meeslepende historische romans met een spannende verhaallijn. Zo goed en levendig verteld dat het voelt alsof je echt in het New York van de 19e eeuw rondloopt. En toen ik er eenmaal inzat, kon ik het boek niet meer wegleggen."


null Beeld

Betoverd door jou - BELLE ANDRE

Sophie Sullivan is bibliothecaresse in San Francisco en al sinds haar 5e stapelverliefd op Jake McCann, de beste vriend van haar broer. 20 jaar later is ze ervan overtuigd dat deze bad boy haar nog steeds alleen ziet als een van die ‘schattige’ Sullivan-tweeling. Jake kan alle vrouwen krijgen, vooral dankzij het grote geld dat hij verdient met zijn Ierse pubs. Maar de enige vrouw die hij écht wil is Sophie, het zusje van zijn beste vriend. Pas wanneer de slimme, prachtige en schandalig sexy Sophie na jaren weer voor zijn neus staat en Jakes fantasie werkelijkheid wordt, geeft hij toe aan zijn verlangens. Jake weet dat zijn liefde voor Sophie geheim moet blijven als hij zijn vriend niet wil verliezen…

Prijs: van € 9,99 nu bij Libelle voor € 4,99

BESTEL DIT BOEK

Marleen: "Ongegeneerd romantisch, wat wil je nog meer? Fantasierijk, onderhoudend en natuurlijk een tikkeltje voorspelbaar, maar wat maakt dat uit. Onderdeel van een hele reeks over de familie Sullivan, dus ik ben er nog lang niet klaar mee."


null Beeld

The best of me - NICHOLAS SPARKS

In het voorjaar van 1984 vielen scholieren Amanda Collier en Dawson Cole als een blok voor elkaar. Hoewel ze volstrekte tegenpolen waren, leek hun liefde sterker dan de harde realiteit van hun levens in het kleine stadje Oriental, North Carolina. Maar in de zomer van hun laatste schooljaar werd het jonge stel uit elkaar gedreven door een ingrijpende gebeurtenis die hun levens in tegengestelde richtingen stuurde. 25 jaar later komen Amanda en Dawson terug naar Oriental voor de begrafenis van Tuck Hostetler, hun oude mentor. Tijdens dat ene weekend in hun geboorteplaats rakelen de ex-geliefden pijnlijke herinneringen op en realiseren ze zich dat de dromen uit hun schooltijd nooit zijn uitgekomen. Samen proberen ze uit te zoeken of hun verloren liefde sterk genoeg is om het verleden terug te draaien.

Prijs: van € 9,99 nu bij Libelle voor € 4,99

BESTEL DIT BOEK

Marleen: "De boeken van Sparks worden met grote regelmaat verfilmd, en dat snap ik wel: zijn boeken lopen als een trein. Zakdoek bij de hand want zijn verhalen lopen niet altijd goed af – net als in het gewone leven. Snik."

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden