null Beeld

Meepraten: “Het voelt nog steeds als een groot gemis”

Iedere week selecteren wij een brief uit onze brievenrubriek Libelle Netwerk die de moeite waard is om over mee te praten. Deze week: haar wijze woorden. (Tekst gaat door onder video)

Rozemarijn Zuurveld

<blockquote>BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Als ik er niet meer ben: Ingeborg (40) maakt een doosje met dierbare herinneringen voor haar kinderen</blockquote>

"Ik mis haar nog steeds: de hoogbejaarde cliënt bij wie ik 9 jaar lang over de vloer kwam. Elke maandagochtend hielp ik haar met kleine huishoudelijke klussen. Vanaf het begin hadden we een klik. Steevast begonnen we de ochtend met een kop koffie en een krakeling, waarbij ervaringen werden uitgewisseld maar ook diepzinnige gesprekken werden gevoerd. Wat een humor had ze, wat een relativeringsvermogen, wat een wijze uitspraken. Ondanks het grote verschil in leeftijd en afkomst ontstond er wederzijds respect. Altijd warmte, betrokkenheid, en koffie met warme appeltaart als afscheid. Tot die ene maandagmorgen: de deur was dicht. Haar kleindochter, die naast haar woont, kwam mij tegemoet met het bericht dat ze op de intensive care lag met een longontsteking. Toen ik haar opzocht in het ziekenhuis zag ik: dit is een afscheid. De tranen stonden in haar ogen, en ook ik kon mijn tranen niet bedwingen. Die nacht is mijn lieve vriendin overleden. Het voelt nog steeds als een groot gemis." - Marjolein Mientjes

Heb jij dit ook meegemaakt? Mail dan jouw verhaal naar onlineredactie@libelle.nl

LEES OOK:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update!

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden