null Beeld

Meepraten: “Het waren féést-dagen”

Iedere week selecteren wij een brief uit onze brievenrubriek Libelle Netwerk die de moeite waard is om over mee te praten. Deze week: feestdagenblues.

Rozemarijn Zuurveld

"Ik lees veel over de feestdagen, maar niet zo veel over de dag erna. Als je je kinderen weer moet missen. Net was het huis nog vol geluid: overal klinkt muziek, in de keuken wordt gerommeld met pannen, in een andere kamer ligt een lang lijf over de bank gedrapeerd te chillen. De bovenverdieping lijkt ontploft, op de overloop een open koffer waar je bijna over struikelt. "Mam, kun je dit bloesje voor me strijken?" De kapstok is overvol met jassen en sjaals. Gezelligheid, ochtendstress, drukte, eieren bakken, een berg lege flessen, allerlei restjes in de koelkast, halflege zakken chips. Ik zit er de hele vakantie middenin. Maar straks is het stil, dan zijn ze weg. Dan breng ik ze weg, mijn geweldige meiden. De achterklep valt dicht, ze bukken zich bij mijn autoraampje voor een zoen, een zwaai: "Bedankt mam!" Daar gaan ze dan weer, hun eigen wereld weer in. En ik zal denken: het waren féést-dagen." - Thea

Heb jij dit ook meegemaakt? Mail dan jouw verhaal naar onlineredactie@libelle.nl

LEES OOK:

Berichten van Libelle gratis ontvangen op WhatsApp? Meld je nu aan!

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: "Je krijgt er zelfs een meetlint bij om te zien of het werkt!"

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden