null Beeld

Meepraten: “Ik ben jouw kindje, maar ik ben veel langer bij de juf dan bij jou!”

Iedere week selecteren wij een brief uit onze brievenrubriek Libelle Netwerk die de moeite waard is om over mee te praten. Deze week:

Rozemarijn Zuurveld

Ze staat er alleen voor

"34 jaar geleden ging mijn dochter naar de basisschool. Ik weet nog dat ze tussen de middag thuiskwam om te eten en dat ik haar vertelde dat ze op moest schieten. Dan zei ze: “Ik vind het niet eerlijk dat ik nu alwéér naar school moet. Ik ben jouw kindje, maar ik ben veel langer bij de juf dan bij jou!” Nu is mijn dochter zelf moeder van 2 meisjes van 6 en 4 jaar oud en staat ze er sinds 2 jaar alleen voor. Ik ben trots op haar, want ondanks de pijn en het verdriet van het verlaten zijn, doet ze het goed. Maar zoals zo veel moeders in deze tijd redt ze het niet zonder haar baan. Als je familie op 200 kilometer afstand woont, betekent dat dat de kinderen naar de voor- en de naschoolse opvang moeten. Daar doen ze best leuke dingen en zijn de juffen heel lief, maar waarom blijft toch steeds dat zinnetje van mijn eigen dochter terugkomen in mijn hoofd: “Ik ben veel langer bij de juf dan bij jou.” Als ik nu aan mijn kleindochters denk, dan doen die woorden toch een beetje pijn." - Ditty Dam

Heb jij dit ook meegemaakt? Mail dan jouw verhaal naar onlineredactie@libelle.nl

LEES OOK:

Berichten van Libelle gratis ontvangen op WhatsApp? Meld je nu aan!

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Dít is de mooiste kerstreclame van dit jaar.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden