null Beeld

Meepraten: “Ik hoop dat de automobilist achter mij dit soort liefde ooit zal voelen”

Iedere week selecteren wij een brief uit onze brievenrubriek Libelle Netwerk die de moeite waard is om over mee te praten. Deze week:

Online redactie Libelle

Dan maar later thuis

Het is vrijdagmiddag half 6 en ik wil snel naar huis. Helaas zit er een tractor met aanhanger voor me en in de weg zitten te veel onoverzichtelijke bochten om in te halen. Nou ja, dan ben ik maar 15 minuten later. De automobilist achter mij denkt daar anders over. Hij toetert, gaat bumperkleven en roept boos uit het raam. Ik probeer hem te negeren, maar hij komt zelfs even naast me rijden. Zijn vinger gaat naar zijn voorhoofd, hij vindt me gek dat ik die tractor met aanhanger niet inhaal. Er komt een tegenligger aan, waardoor hij weer snel achter mij moet gaan rijden. Hij heeft vast haast, maar ik blijf bij mijn besluit om niet in te halen. Ik ben namelijk op weg naar mijn ouders, en daar wacht een meisje van bijna 1,5 op mij. Als ik straks de oprit op rijd, staat zij lachend voor de raam. Dat meisje heeft een onbezorgd leven, waarin mensen soms weggaan, maar ook weer terugkomen. Hoe moeten mijn ouders haar uitleggen dat mama geen geduld had? Dat mama een tractor wilde inhalen en daardoor niet alleen zichzelf, maar ook de tegenliggers in gevaar bracht, en dat mammie niet meer terugkomt? Ik hoop dat de automobilist achter mij dit soort liefde ooit zal voelen. Iemand die erop vertrouwt dat hij veilig thuiskomt, waardoor hij niet meer zo snel boos wordt, maar denkt aan zijn kostbaarste bezit dat thuis op hem wacht. Beste automobilist, het spijt me dat je 15 minuten later op je bestemming was. Maar na de warme omhelzing van mijn meisje weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt. - Vera Heitlager-Smeets

Heb jij dit ook meegemaakt? Mail dan jouw verhaal naar onlineredactie@libelle.nl

LEES OOK:

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Melany vertelt over haar vroege kinderwens.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden