null Beeld

Meepraten: “Ik kreeg een vaste aanstelling en dat terwijl ik al bijna 60 ben!”

Iedere week selecteren wij een brief uit onze brievenrubriek Libelle Netwerk die de moeite waard is om over mee te praten. Deze week:

Rozemarijn Zuurveld

60 jaar en een nieuwe school

"Heel mijn loopbaan als lerares heb ik met veel plezier en liefde op een school in de binnenstad gewerkt. Ik zag me er werken tot mijn pensioen. Tot de directeur vertrok en zijn plaatsvervanger kwam. Een zakelijk type: elke fout die ik maakte, werd in mijn dossier gezet. Al snel werd duidelijk dat ze van plan was om de oudere garde eruit te werken. Een stressvolle tijd brak aan. Toen ik een vriend sprak die in het speciaal onderwijs werkt en hem vertelde dat ik met tegenzin naar mijn werk ging, zei hij: “Wij hebben invallers nodig, kom bij ons!” Ik nam zijn aanbod aan en begon op mijn vrije dag met invalwerk op zijn school. De ene helft van de week werkte ik op een school waar ik met buikpijn naartoe ging, de andere dagen ging ik naar een school waar ik blij van werd. Uiteindelijk werd ik ontslagen op mijn oude school. Ik was de eerste in de rij. Ik kon direct bij mijn ‘nieuwe school’ terecht. Elk jaar was het weer afwachten of mijn contract zou worden verlengd, maar na 3 jaar onzekerheid kreeg ik het mooiste nieuws ooit: ik kreeg een vaste aanstelling. En dat terwijl ik al bijna 60 ben! Ik heb nu niet alleen een vaste baan, het mooiste is dat ik het plezier in mijn werk voor de klas weer heb teruggevonden en dat ik me gewaardeerd voel om wie ik ben en wat ik voor de kinderen in de klas doe. Wat ben ik blij en opgelucht dat alles zo goed heeft uitgepakt." - Anoniem

Heb jij dit ook meegemaakt? Mail dan jouw verhaal naar onlineredactie@libelle.nl

LEES OOK:

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

In Lieve Ik schrijven vrouwen een brief aan hun 10-jarige ik. In deze aflevering vertelt Simone aan haar 10-jarige ik dat het leven vol verrassingen zit.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden