null Beeld

Meepraten: “Je weet niet dat het zo slecht met je gaat”

Iedere week selecteren wij een brief uit onze brievenrubriek Libelle Netwerk die de moeite waard is om over mee te praten. Deze week:

Rozemarijn Zuurveld

Welkom terug

"Je ziet jezelf in de spiegel en voelt alleen maar pijn en leegte. “Het moet allemaal beter en beter”, zegt die boze, nare stem in je hoofd. Je wilt ergens grip op hebben. Niet snoepen, geen brood eten, helemaal niets eten. Je ogen staan glazig. Je dierbaren stellen vragen waar je niet op zit te wachten. “Gaat het wel goed?’ Ben je afgevallen?” Je vervalt in smoesjes, leugens of zwijgen, keer op keer. Zin om iets leuks te doen? Nee, je hebt wel iets beters te doen. Je wilt sporten: fietsen, trappen op lopen, opdrukken en nog meer. Je beste vriendinnen worden boos, ongerust en barsten in huilen uit. Je schrikt en wilt vechten, maar die stem houdt je weer eens tegen. We gaan naar de huisarts. Zonder al te veel te zeggen ga je mee. Je hebt toch geen andere keus. “Als je zo doorgaat, ga je dood. Besef je dat? Je hongert jezelf uit, meisje.” Het doet je niks, dus knik je en zegt dat je dat wel weet. Je liegt dat je barst, want je weet niet dat het zo slecht met je gaat. Je gaat gewoon door totdat je nog maar 42 kilo weegt. Dan wordt er een diëtiste ingeschakeld en stukje bij beetje zien we de gekke, lieve meid van vroeger terugkomen. Natuurlijk zullen er nog altijd gedachten in je hoofd spoken die je niet wilt, maar daar leer je mee om te gaan. Wees sterk en geef niet op. En weet dat er altijd mensen om je heen zijn die je willen helpen." - Anoniem

Libelle Netwerk

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in Libelle Netwerk. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl

Heb jij dit ook meegemaakt? Mail dan jouw verhaal naar onlineredactie@libelle.nl

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

In de serie Fijn dat je er bent vertelt een vrouw aan een dierbare vriendin waarom zij zo belangrijk voor haar is. In deze aflevering staat de vriendschap tussen Noor en Elske centraal.

LEES OOK:

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden