null Beeld

Meepraten: “Laten we stoppen met zeggen dat je moet vechten tegen kanker”

Iedere week selecteren wij een brief uit onze brievenrubriek Libelle Netwerk die de moeite waard is om over mee te praten. Deze week: hoezo vechten tegen kanker?

Rozemarijn Zuurveld

"Oktober is weer voorbij, de roze borstkankermaand. Elk jaar worden er goedbedoelde acties georganiseerd en op Facebook wordt ons verzocht stil te staan bij borstkanker door hartjes te delen. 9 jaar geleden deed ik daar zelf ook aan mee. Maar inmiddels is mijn borstkanker uitgezaaid en zit ik in het laatste stadium van mijn ziekte. Eerlijk gezegd word ik nu een beetje moe van al die acties. Borstkanker is een ziekte die je leven overhoop gooit, je relatie test en zorgt dat je moe, boos en verdrietig bent. Gelukkig komen de wetenschappers steeds dichter bij de waarheid over kanker. Maar ze zijn er nog niet, en ik zal de oplossing niet meer meemaken. Laten we dus stoppen met zeggen dat je moet vechten tegen kanker. Alsof de kankerpatiënt die het niet redt zijn of haar best niet genoeg heeft gedaan. Elke dag word ik geconfronteerd met de gevolgen van kanker. Het enige wat ik kan doen, is het accepteren en zo goed en normaal mogelijk verdergaan met leven." - Marijke Vorstermans

Heb jij dit ook meegemaakt? Mail dan jouw verhaal naar onlineredactie@libelle.nl

LEES OOK:

Berichten van Libelle gratis ontvangen op WhatsApp? Meld je nu aan!

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Marilucia: ‘Borstkanker; het heeft me ook iets positiefs gebracht’

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden