null Beeld

Meepraten: “Toen onze jongens nog in Sinterklaas geloofden…”

Iedere week selecteren wij een brief uit onze brievenrubriek Libelle Netwerk die de moeite waard is om over mee te praten. Deze week: het paard van de Sint.

Rozemarijn Zuurveld

"Toen onze jongens nog klein waren en de oudste besloot om vaker zijn schoen te zetten, stak ik hier een stokje voor. "Nee, vanavond gaat Sinterklaas langs bij andere kindjes." Waarop mijn zoon zei dat ik dat helemaal niet kon weten. Tsja, daar sta je dan als moeder. Als Sint schreef ik ze een brief waarin hij ze uitbundig prees voor de mooie tekening en vertelde dat ze 2 keer per week hun schoen mochten zetten. Ook bedankte Sint ze uitvoerig namens het paard. De volgende ochtend werd ik wakker geschud door de oudste, vergezeld door zijn kleine broer, met een brief in zijn hand. "Mama! Alleen kruidnootjes en een brief! Snel, lees voor!" Ik las mijn eigen brief voor en bedankte ze ook namens Amigo. "Amigo?", zei de oudste. "Het paard héét helemaal geen Amigo." "Wel", zei ik. "Nietes," gilde mijn zoon, "het paard heet Amerigo! Weet Sinterklaas niet hoe zijn eigen paard heet?" Ik griste de brief uit zijn hand, dankbaar dat hij nog niet kon lezen. "O joh, ik las het verkeerd. Amerigo staat er, domme mama, haha!" Slik. Zoon keek me argwanend aan, maar vloog toen de trap af naar beneden, terug naar z’n schoen. "Kom op broertje, pepernoten!" Het waren mooie tijden." - Gonnie

Heb jij dit ook meegemaakt? Mail dan jouw verhaal naar onlineredactie@libelle.nl

LEES OOK:

Berichten van Libelle gratis ontvangen op WhatsApp? Meld je nu aan!

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Maak deze prachtig versierde taart in enkele seconden.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden