null Beeld

Meghan en Harry komen naar Engeland voor verjaardag queen Elizabeth

Een jaar geleden stapten Meghan Markle en prins Harry uit de koninklijke spotlights. Ze verhuisden naar de Verenigde Staten, maar voor de verjaardag van queen Elizabeth keren ze voor even terug naar het Groot-Britannië

Online redactie Libelle

In januari 2020 besloten Harry en Meghan hun officiële taken voor het Britse koningshuis neer te leggen. Ze wilden meer tijd voor het gezin, meer privacy en ruimte om zich te focussen op nieuwe liefdadigheidsinitiatieven. Het plan was om hun tijd te verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, zodat zoon Archie wel de tradities van de koninklijke familie mee zou krijgen.

Koninklijke taken

Voorheen namen Meghan en Harry regelmatig koninklijke taken op zich, zoals het openen van gebouwen en evenementen, vrijwilligerswerk namens de familie en het leggen van kransen. Deze takken worden nu overgenomen door prins Charles, Camilla, prins William en zijn vrouw Catherine.

Verenigde Staten

In eerste instantie wilden de hertog en hertogin van Sussex naar Canada verhuizen. Maar daar bleven ze niet lang. De Canadese premier Justin Trudeau wilde de grens tussen Canada en de Verenigde Staten namelijk dichtgooien, vanwege het coronavirus.

Het stel besloot om hun villa op Vancouver Island te verlaten en richting Los Angeles te gaan. Daar woonden ze een stuk dichterbij Meghan's moeder, Doria Ragland. Later verhuisden ze naar grote villa in het Californische Santa Barbara.

Jaarlijkse militaire parade

Vanwege het coronavirus komen Harry en Meghan zelden nog in Engeland, maar in juni 2021 is het eindelijk zover. De krant Sunday Times meldt namelijk dat ze komende zomer bij Trooping the colour aanwezig zullen zijn. Dit is de jaarlijkse militaire parade ter ere van de 'officiële verjaardag' van koningin Elizabeth.

De 'echte' verjaardag van koningin Elizabeth is op 21 april, maar het is al lange tijd traditie om de verjaardag van de vorstin in de zomermaanden te vieren wanneer de kans op goed weer wat groter is. Dit zal het eerste publieke optreden van het stel in Engeland zijn sinds de Commonwealth Day-dienst in 2020 op 9 maart.

Wat aanpassingen

"Het huidige plan is dat de verjaardagsparade van de koningin in Londen zoals gewoonlijk doorgaat", zegt een senior assistent tegen de Britse krant. "Vanwege het coronavirus zullen er hier en daar wat aanpassingen zijn, afhankelijk van de richtlijnen die op dat moment van kracht zijn. Maar het streven en het ultieme verlangen is om het wel door te laten gaan."

Aangezien dit koninklijke evenement als 'familiegebeurtenis' wordt gezien, zullen Meghan, Harry en Archie naar verwachting wel aanwezig zijn.

Foto’s: dit is het nieuwe (gigantische) huis van Harry en Meghan:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Marie Claire UK. Beeld: Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden