Getty Beeld Getty Images
GettyBeeld Getty Images

Bijzondere mijlpaal

Meghan Markle lanceert dít prachtige initiatief op haar veertigste verjaardag

Voor Meghan Markle is het vandaag een bijzondere dag, want ze mag veertig kaarsjes uitblazen! Als we de geruchten mogen geloven, heeft ze de partyplanner van Oprah Winfrey ingeschakeld om deze mijlpaal zo leuk mogelijk te kunnen vieren, maar ze heeft ook nog een ‘cadeau’ voor de rest van de wereld.

Erandi GodinezGetty Images

Meghan lanceert namelijk een bijzonder mooi initiatief op haar verjaardag, genaamd 40x 40. Aan de hand van een filmpje, dat is opgenomen in haar stijlvolle huis in Montecito in Californië, deelt Meghan het leuke nieuws. Ze vertelt dat ze een programma heeft gelanceerd dat vrouwen moet aanmoedigen om weer terug aan het werk te gaan. Op de site Archewell licht ze deze keuze verder toe.

Tijd om anderen te helpen

“Als ik op mijn veertigste verjaardag denk aan alle dingen waar ik dankbaar voor ben, dan realiseer ik me dat tijd één van onze grootste en belangrijkste geschenken is. Tijd met onze dierbaren, tijd om de dingen te doen waar we van houden, tijd om te leren, lachen en groeien. Maar ook vooral tijd die is besteed aan het helpen van andere mensen. Wat zou er gebeuren als we allemaal veertig minuten zouden besteden aan het helpen van iemand anders of het begeleiden van iemand in nood? En wat zou er gebeuren als we onze vrienden vragen hetzelfde te doen?”

40 minuten

“In de afgelopen twee jaar, en grotendeels vanwege de COVID-19-pandemie, zijn tientallen miljoenen vrouwen gestopt met werken. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen, in tegenstelling tot mannen, minder snel weer aan het werk zullen gaan als we herstellen van de pandemie. Ik geloof dat mentorschap een manier is om deze vrouwen hun zelfvertrouwen terug te geven en hun economische kracht weer op te bouwen. Daarom heb ik 40x40 opgericht. Ik heb 40 vrienden, activisten, atleten, artiesten en wereldleiders gevraagd om een wereldwijde inspanning op gang te helpen door 40 minuten van hun tijd door te brengen met vrouwen die willen terugkeren op de arbeidsmarkt. Ik hoop dat andere mensen met ons mee zullen doen”, zo sluit ze haar boodschap af.

Felicitaties van Britse koninklijke familie

Bij deze post zit ook een hilarische video (vooral de bloopers aan het einde) die we je niet willen onthouden en die je via deze link op de site van Archewell kunt bekijken. Meghan zelf kreeg ook nog een paar leuke boodschappen op haar verjaardag. De Britse koninklijke familie stond namelijk ook stil bij de bijzondere mijlpaal van de vrouw van prins Harry, zo is te zien aan deze social media posts:

Bron: Elle, Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden