null Beeld

Meisje mag niet naar eigen diploma-uitreiking omdat ze zwanger is

De 18-jarige Maddi Runkles haalde prachtige cijfers op school. Bijna was ze dan toch geslaagd en zou haar diploma-uitreiking plaatsvinden.

Nu blijkt dat ze er niet naartoe mag van haar school.

De reden: ze is zwanger.

Andere regels

Volgens de regels van de Amerikaanse school kan sex voor het huwelijk absoluut niet en overtreedt Maddi dus alles waar zij in geloven. Toen de directie erachter kwam dat ze zo'n geheim met zich meedraagt, werd ze gelijk geschorst. "Ze zien seks voor het huwelijk als de ergste fout die je kunt maken", zegt Maddi. Even leek het erop dat ze de rest van het schooljaar niet meer terug mocht komen, nu is haar schorsing ingekort naar een paar dagen. Maar naar haar eigen diploma-uitreiking, later dit jaar, mag ze niet.

Vader

De vader van de baby is al aan het studeren en zit niet meer op de middelbare school. Even dacht ze nog over een abortus. "Maar met mijn christelijke achtergrond vond ik dat niet de juiste keuze", zegt ze tegen BuzzFeed. En dus besloot ze zwanger te blijven en haar kindje te houden.

Wetten

"Ze zeggen dat ik die straf krijg omdat ik seksuele zonden heb begaan, maar andere kinderen op mijn school zijn gepakt terwijl ze alcohol dronken op feestjes. Zij zijn maar één dag geschorst, terwijl ze net zo goed een zonde hebben begaan", zegt Maddi. "Ik heb de wet niet overtreden. Ik had alleen maar sex voor het huwelijk."

Verder studeren

Haar zoontje Grayson, voor wie ze al een naam heeft bedacht, wordt in de zomer geboren. Over de beslissing van haar school zegt ze: "Soms maak je nu eenmaal fouten. Ik wou dat ze me gewoon hadden gestraft, me hadden vergeven en me dan hadden geholpen, want moeder worden op je achttiende is niet makkelijk. In plaats daarvan zien ze me nog steeds als een tiener met een disciplineprobleem." En na haar bevalling? Dan gaat ze gewoon verder met een studie. Ze wil hoe dan ook een diploma halen.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Fonds gaat hulp bieden aan tienermoeders.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Buzzfeed. Beeld: Facebook

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden