null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

Memoires van een Maîtresse – Deel 10: “Wat zegt dit over mijn relatie met Thijs?”

Pas 2 dagen later leest de Kapitein Sabine’s appje en Thijs heeft nog steeds niks verteld over zijn bezoek aan de dokter.

Getty Images/iStockphoto

Als Thijs ’s avonds zijn overhemd uitdoet, zie ik nog een gaasje op zijn arm. Zo eentje die je krijgt na het bloedprikken. “Hoe was het eigenlijk bij de dokter?” “Oh prima,” zegt hij, terwijl hij naar de badkamer loopt. “Waar ging het over?” vraag ik zo luchtig mogelijk. “Gewoon, routineonderzoek omdat ik dit jaar 45 word.” Als hij de slaapkamer weer binnenkomt zie ik dat de pleister weg is.

Waarom doet Thijs toch zo geheimzinnig? Of denk ik dat maar en is dit een typisch gevalletje van de pot verwijt de ketel? Hoe dan ook, het zet me aan het denken. We leven steeds meer langs elkaar heen. Hoe kan het toch dat Thijs niks doorheeft van alle avonturen met de Kapitein? Wat zegt het eigenlijk over onze relatie dat het hem niet opvalt dat ik me anders kleed? Steeds vaker jurkjes, voor het eerst sinds jaren matching lingerie en zelfs mijn teennagels zijn tegenwoordig gelakt.

En waarom belt de Kapitein nou niet? Hij zei het toch echt, de laatste keer. Met een grote glimlach, dat wel. Ik dacht dat het zijn guitige boevenkop was, maar misschien was dat vooral wat ik wilde zien. Jeetje mina, ik lijk wel gek. De lol gaat er wel een beetje af zo. Ik ga ermee stoppen. En morgen ga ik het hem zeggen.

Nothing yet staat er in Kik. Omdat ik alle appjes altijd weggooi (je weet maar nooit!), staar ik nu al drie dagen naar een leeg chatscherm. Ik heb zelfs mijn telefoon al een keer geherstart. Maar niks hoor. Nada. Noppes. Starend naar zijn nummer druk ik ineens op bellen. Niet bewust, maar ik hang ook niet op. “Lieverd!” hoor ik aan de andere kant van de lijn. “Hoe is het met je? Wat leuk dat je belt joh. Ik krijg geen goede verbinding met Kik hier. Had je nou een berichtje gestuurd van de week? Ik kon het niet openen. Maar vertel eens meis, hoe is het?”

“Ben je over twee weken weer terug in Nederland?” vraag ik, zo afstandelijk mogelijk. “Ja meisje, fijn hè. Ik mis je joh.” Mijn hart klopt sneller, mijn ogen fonkelen en mijn mondhoeken tikken bijna mijn oorlellen aan. “Begin mei ga ik een lang weekend op tekencursus in Barcelona. Hopelijk zie ik je daarvoor nog een keer.” Van mijn goede voornemen blijkt weinig meer over.

“Maak je dan een mooi zelfportret voor me, meis?” “Wil je dat dan?” “Jaaaa, ik wil een echte Sabine. Een naakt!” Het is alsof mijn hart mijn hoofd weer heeft verdrongen op weg naar mijn stembanden, want ineens hoor ik mezelf vragen: “Ga je met me mee?” De stilte aan de andere kant van de lijn is oorverdovend…

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden