null Beeld

Met déze 5 tips stel je je kledingkast praktisch samen

Een mooie kledingkast is fijn, maar het is óók belangrijk dat de kast praktisch is ingedeeld. Mariska Schaap (37) is kastenspecialist bij CASBA Wonen & Slapen en weet alles over het samenstellen van de ideale kledingkast.

Onze commerciële redactie

Libelle samen met CASBA Wonen & Slapen

Tip 1: Meten is weten

Voordat je een kledingkast aanschaft, is het belangrijk dat je de ruimte goed opmeet. Een verkeerde inschatting is namelijk makkelijk gemaakt. Mariska: “In onze grote winkel lijkt alles kleiner. Dat geeft een vertekend beeld. Klanten denken dan: oh, dat past wel in onze slaapkamer, maar daar verkijken ze zich vaak op.” Is het lastig om de maten op te meten, bijvoorbeeld omdat je een schuin dak hebt? De specialisten van CASBA kunnen dit voor je doen.

Tip 2: Denk na over de deuren van de kast

Wil je schuifdeuren, draaideuren, vouwdeuren of ga je voor een open kast? “Als je graag een geïntegreerd ladeblok wil die je aan de buitenkant kan zien, is het beter om draaideuren te nemen. Schuifdeuren bedekken de kast namelijk van boven tot beneden.” Ook is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte in de kamer. “Staat de kast bijvoorbeeld vlak naast het bed? Dan is het niet handig als je een deur hebt die je naar je toe moet trekken.”

Dankzij het maatwerk, het bijpassende bureau en de plankjes aan de zijkant van de kast, sluit deze kast perfect aan op de inrichting van de slaapkamer. Beeld
Dankzij het maatwerk, het bijpassende bureau en de plankjes aan de zijkant van de kast, sluit deze kast perfect aan op de inrichting van de slaapkamer.

Tip 3: Kleine kamer? Neem een kast met spiegels

Een kleine kamer lijkt al snel vol. En een kledingkast neemt natuurlijk best wat ruimte in. Gelukkig kan je de kamer met een makkelijk trucje ruimer laten lijken: ga voor een kast met spiegeldeuren! Is een kast vol spiegels iets te veel van het goede? Kies dan voor een spiegel op één van de deuren.

Tip 4: Deel de kast praktisch in

Van roedes en lades tot riemen- en stropdashouders: de mogelijkheden voor het indelen van je kast zijn eindeloos. Houd bij de indeling rekening met je wensen en behoeften. “Hoeveel ruimte heb je nodig voor het hanggedeelte? En wil je graag lades op de grond, of heb je liever een lade die hangt? Als je moeite hebt met bukken, is een hangende lade fijner.” Berg je je schoenen liever niet op in je kledingkast? “Dat kunnen we oplossen door een kastelement ernaast te bouwen waar je ze in kwijt kan.”

Dankzij accessoires als roedes, planken en mandjes kan je de kast helemaal naar wens indelen. Beeld
Dankzij accessoires als roedes, planken en mandjes kan je de kast helemaal naar wens indelen.

Tip 5: Laat een 3D-ontwerp maken

Welke kast je ook kiest, het is altijd fijn een idee te hebben van hoe die er uiteindelijk in de kamer uitziet. Daar hebben ze bij CASBA een handig 3D-programma voor. “We kunnen alles intekenen: de slaapkamer, de meubels, de buitenkant van de kast én de binnenkant. Zo kan je precies zien hoe de kast eruitziet en hoeveel ruimte die inneemt.” Mariska tipt dan ook om foto's van de kamer mee te nemen. “Wij zijn interieuradviseurs en kunnen de kast helemaal afstemmen op de kamer. Zo creëren we een kast die perfect bij je past.”

Persoonlijk advies en maatwerk

CASBA Wonen & Slapen is een multibrand woonwinkel in Zoeterwoude, waar de mooiste merken onder één dak zijn verzameld. In de winkel en online krijg je inspiratie en persoonlijk advies, zodat je een thuis krijgt om te delen. Keuze gemaakt? Dan worden jouw meubels met liefde bezorgd en gemonteerd door de ervaren meubelmonteurs.

Nieuwsgierig? Breng een bezoek aan de winkel of neem een kijkje op casba.nl.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden