Met deze 6 (etens)restjes geef je je tuin een flinke boost Beeld Getty Images/iStockphoto
Met deze 6 (etens)restjes geef je je tuin een flinke boostBeeld Getty Images/iStockphoto

Met deze 6 (etens)restjes geef je je tuin een flinke boost

Slakken, mieren, katten... Je kunt ze allemaal weg houden met etens- en kookrestjes. Gooi déze dingen niet weg, maar zet ze in de tuin aan het werk.

Lizette van LoenenGetty Images/iStockphoto

Koffiedik

Heb je een koffieapparaat waar je gemalen koffie voor gebruikt, gooi de restjes koffiedik dan niet weg. Je houdt er namelijk slakken mee uit de tuin. Meng de koffiedik met aarde, strooi over je tuin uit en je planten worden geen aangevreten gatenkaas meer.

Kookvocht

Als je aardappels of rijst hebt gekookt, is het water een gouden middeltje om je planten meer energie te geven. De voedingsstoffen die vrij zijn gekomen en achtergebleven zijn in het water, geven je planten een extra boost.

Sinaasappelschillen

Niet in de groene bak, maar in de aarde ermee! Breek de schillen in stukjes en meng ze met aarde om bladluizen, muggen, mieren en katten weg te houden.

Bananenschillen

Bananen zitten tjokvol kalium, en dat is niet alleen goed voor mensen, maar ook voor plantjes. Kook je bananenschillen en giet het kookvocht daarna over de aarde. Gaat je groen lekker van groeien.

Notendoppen

Heb je er een hekel aan om keer op keer op je knieën dat eeuwige onkruid te wieden, bewaar dan vooral je notendoppen. Breek ze in stukjes en verdeel ze over de aarde voor een onkruidvrije tuin.

Eierschalen

Eierschalen zitten boordevol calcium. Was ze, laat ze drogen en plet ze voordat je ze in de aarde stopt. Calcium maakt je planten sterk en ook slakken blijven ermee uit je tuin.

Bron: Too good To go

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden