null Beeld

Met deze crispy perentaartjes met vanillericotta wordt Pasen een feestje

Omdat het leven wel een beetje leuk moet blijven. Én lekker. En vooruit, ook een beetje light. Delen hoeft dus niet met deze crispy perentaartjes.

Online redactie Libelle

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor 12 stuks:

  • 40 gr roomboter
  • 4½ el honing
  • 2 tl vijfkruidenpoeder (of kaneel)
  • 8 vellen filodeeg, ontdooid
  • 2 handperen, in heel dunne plakjes (met de mandoline)
  • suiker, om te bestrooien
  • amandelschaafsel, om te bestrooien
  • 200 g ricotta
  • 1 vanillepeul, alleen het merg (of 1 tl extract)

Zo maak je de perentaartjes:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter, 2½ el honing en de kruiden in een pannetje op het vuur. Bestrijk een vel filodeeg licht met het mengsel en leg er een volgend vel bovenop. Ga zo door tot er 4 laagjes zijn. Herhaal dit en maak een nieuw stapeltje. Snijd ieder stapeltje filodeeg in 6 stukken en verdeel de plakjes peer over de stukken. Bestrooi ze licht met suiker en amandelschaafsel. Leg alle stukken op een bakplaat en bak in 10-15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Meng de ricotta met opgebleven 2 eetlepels honing en de vanillemerg. Serveer met de krokant gebakken peren.

Bereidingstijd 15 min. Oventijd 15 min. KCAL 150 p.st.

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Victor de Launay.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden