null Beeld James Pauls • photographer
Beeld James Pauls • photographer

Met deze simpele truc wordt je pastasaus nóg lekkerder

Dat zelfgemaakte pastasaus een stuk lekkerder is dan saus uit een pakje, staat buiten kijf. Maar met deze truc maak je je zelfgemaakte pastasaus nóg smakelijker. 

Susan DalstraJames Pauls • photographer

Stap 1: Maak de rode saus zoals je altijd doet met dezelfde ingrediënten: gepelde tomaten, gebakken ui, knoflook, het hele riedeltje.

ZIE OOK: ZO MAAK JE SPAGHETTTI-MUFFINS

Stap 2: Als de saus eenmaal naar je zin is, hevel je het over in een vuurvaste schaal in een oven die op 190 graden is voorverwarmd. Laat de saus 1,5 uur in de oven staan. Op die manier geef je de smaken veel beter de kans om samen te smelten en een beetje te karameliseren.

Stap 3: Zodra het klaar is meng je de saus nog een keer en kun je er eventueel nog een scheut room doorheen roeren voordat je de saus over de pasta giet.

Buon appetito!

Bron: Pure wow. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden