null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Met deze twee ingrediënten maak je zelf de perfecte slagroom

Taart of chocolademousse zonder slagroom? Liever niet. Slagroom maakt ieder toetje nét een beetje meer af. En met dít recept maak je het ook nog eens in een handomdraai helemaal zelf.

Indra JagerGetty Images

De enige ingrediënten die je nodig hebt om zelf slagroom te maken, zijn 250 milliliter heavy cream (room met een vetpercentage van minstens 36%) en twee eetlepels kristalsuiker. Daarnaast is een handmixer of een garde ook wel handig, want de slagroom moet natuurlijk nog wel even worden opgeklopt.

Luchtiger

Voor het allerbeste effect klop je de heavy cream en suiker in een kom die je ongeveer 20 minuten van tevoren in de koelkast hebt gezet. Daardoor wordt het namelijk nóg zachter en luchtiger.

De slagroom maak je trouwens nog een tikje spannender met een halve theelepel geschaafde citroenschil en een eetlepel sinaasappellikeur erdoorheen. Dit past vooral goed bij bijvoorbeeld chocoladetaart of chocolademousse.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden