null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Met dít trucje maak je binnen 30 seconden je eigen mayonaise

Zelfgemaakte mayonaise is, zoals bij veel producten, véél lekkerder dan mayonaise uit een pot. Maar zelf mayo maken kan wél een behoorlijk ingewikkelde klus zijn. Het kloppen is zwaar werk en je moet ontzettend goed opletten met het bijschenken van de olie, anders gaat je mayo snel schiften.

Kirsten BloemenGetty Images/iStockphoto

Gelukkig is dit allemaal verleden tijd met het volgende trucje.

Ingrediënten

Eerst de ingrediënten: doe 1 eetlepel azijn of citroensap, 1 ei, 1 theelepel Dijon mosterd en een beetje zout en peper in een maatbeker of kan. Giet er vervolgens 250 ml plantaardige olie bij. Let er wel op dat je een olie kiest die een neutrale smaak heeft. Zonnebloemolie is een heel geschikte olie, maar olijfolie is bijvoorbeeld iets minder geschikt vanwege de vrij uitgesproken smaak.

Staafmixer

Dan het geheime trucje: je staafmixer! Zet hem in de maatbeker en mix ongeveer 30 seconden rond. Als het goed is, heb je na die halve minuut al een lekker romige en volle mayonaise. Je kunt de mayo eventueel nog op smaak brengen met wat peper en zout, óf voor een bijzondere twist gaan met sriracha, sojasaus, citroenrasp of kerrie. Smakelijk!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Culy. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden