null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Met dit trucje snijd je bloemkool makkelijker én netter

In een agv'tje, in soep, op een pizza of als 'rijst' : bloemkool is multi-inzetbaar. Koken met bloemkool kan bijna niet misgaan, maar het snijden kan wel voor rommel zorgen. Vliegen de roosjes vaak door de keuken? Snijd deze groenten dan eens op een andere manier.

De Amerikaanse kookboekenschrijver Ina Garten heeft dé tip om het snijden van bloemkool een stuk gemakkelijker te maken. In een video laat ze zien hoe je deze kunt snijden zonder dat er allemaal stukjes afbrokkelen. De tip: leg de kool op zijn kop op de snijplank en snijd het midden eruit. Zo kun je gemakkelijk mooie roosjes snijden.

Bloemkool hack:

BEKIJK OOK: Kool koken? Dankzij deze 3 trucs ruikt je huis toch fris:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Refinery29.com. Beeld: Getty Images

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden