Met een polsbandje naar het restaurant: dit is alles wat je erover moet weten Beeld Getty Images/iStockphoto
Met een polsbandje naar het restaurant: dit is alles wat je erover moet wetenBeeld Getty Images/iStockphoto

Met een polsbandje naar het restaurant of café: dit is alles wat je erover moet weten

Woensdag ging het kabinet akkoord: de horeca mag gebruik maken van polsbandjes. Deze bandjes moeten drukte op straat bij horecagelegenheden voorkomen.

Hoe werkt het?

De strategie met de polsbandjes werkt zo: wanneer je een restaurant, café of uitgaansgelegenheid wil bezoeken, moet je eerst je QR-code in de CoronaCheck-app laten zien, net al je identiteitsbewijs. Vervolgens krijg je een polsbandje.

Van café naar café

Dit voorkomt dat je bij iedere horecagelegenheid waar je die avond naar binnen wil weer opnieuw gecontroleerd moet worden. Zo kan drukte op straat bij horecagelegenheden worden tegengegaan. Het polsbandje is vooral handig voor mensen die uitgaan en van café naar café willen gaan.

Het kabinet wil wel dat de polsbandjes niet langer dan 24 uur geldig zijn en dat ze niet doorgegeven kunnen worden. Sinds afgelopen weekend is het laten zien van een QR-code sowieso verplicht in de horeca- en de cultuursector.

Gemeentes zijn enthousiast

Verschillende gemeentes zijn enthousiast over het polsbandje en hij wordt dan ook al op meerdere plekken ingezet. In Alkmaar en Breda werd er afgelopen weekend mee geëxperimenteerd en in Den Haag, Roosendaal en Oosterhout wordt het polsbandje vanaf komend weekend ingezet.

De overheid betaalt

De gemeente Den Haag laat weten: “Hoe we dat precies invullen, wordt besproken met de horeca. Bekostiging vindt plaats uit de door het Rijk toegezegde middelen.” De burgemeester van Roosendaal vertelt: “De horeca heeft het zwaar gehad in coronatijden, maar nu nog. We hopen met het checkpoint de controledruk voor de horeca in de binnenstad te verlichten. Daarnaast is het voor bezoekers van de binnenstad makkelijker; éénmaal controleren bij het checkpoint en met het bandje kun je daarna alle horeca bezoeken.”

Dít zijn de veelvoorkomende langdurige klachten door corona

Bron: Metronieuws.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden