null Beeld

Middel tegen veroudering ontdekt!

VrouwOnline.nl

Wetenschappers van Harvard University ontdekken een middel waarmee het verouderingsproces kan worden teruggedraaid. Een raar idee!

Wetenschappers van Harvard University lijken een manier te hebben gevonden om het verouderingsproces tegen te gaan. Een middel zorgt ervoor dat de cellen weer met elkaar kunnen communiceren waardoor het verouderingsproces kan worden teruggedraaid. Een raar idee!

De onderzoekers deden onderzoek bij jonge muizen, waarbij duidelijk werd dat de communicatie tussen individuele cellen snel is en frequent gaat. Maar als de muizen ouder worden, gaat dit proces langzamer, terwijl het ouder worden juist versneld. Om deze 'communicatie' te verbeteren, gaven ze de beestjes een injectie met een chemisch mengsel, waardoor het aantal NAD-moleculen weer toenamen. "Het herstellen van communicatie kan het probleem oplossen", zegt bioloog Pr. David Sinclair.

Deze actie herstelt het communicatienetwerk. "Het verouderingsproces dat we gevonden hebben is als een getrouwd stel: wanneer ze nog jong zijn, gaat de communicatie goed. Maar na verloop van tijd wordt dat minder. Het herstellen van communicatie lost deze problemen op", aldus Sinclair.

In het onderzoek, dat in het tijdschrift Cell gepubliceerd werd, blijkt dat muizen het verouderingsproces in een week tijd kunnen ombuigen. Zelfs op bepaalde punten van een 60-jarige naar een 20-jarige! Bijvoorbeeld bij de afbraak van spierweefsel. Ook leeftijdsgerelateerde ziektes als kanker en diabetes zouden er veel profijt van kunnen hebben. Menselijke proeven starten waarschijnlijk in 2014.

Bron: BuzzO

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden