null Beeld

Militiair overlijdt voor zijn eerste kindje geboren wordt en collega’s doen iets heel bijzonders

Een Amerikaanse militair hoorde terwijl hij op uitzending in Afghanistan was dat zijn vrouw in verwachting was van hun eerste kindje. Maar het rampscenario werd werkelijkheid: een paar dagen daarna kwam de man om het leven.

Chanan Foppen

De echtgenote van de militair weet nog zo goed dat ze hem belde met het fantastische nieuws. De man zou meteen in huilen uitgebarsten zijn en het aan zijn vrienden verteld hebben. Het was zijn droom om vader te worden. Maar hij heeft zijn kindje nooit kunnen ontmoeten. Een paar dagen later overleed hij door een bermbom. Niet alleen een heftige gebeurtenis voor zijn vrouw en familie, maar ook voor zijn collega’s in Afghanistan.

Mooi moment

De vrouw kreeg al meteen veel steun van de vrienden van haar man. Ook toen ze het geslacht van het kindje bekend mochten maken, hielpen de mannen haar daarbij. Toen de vrouw beviel wilde ze er nog een mooi moment van maken voor zijn collega’s. Ze wilde dat iedereen het meisje tegelijkertijd zou ontmoeten. En dat gebeurde deze week op de plek waar de twee trouwden.

Bijzondere foto

Een bijzondere foto van die dag gaat nu het internet over. Op de foto ligt het kleine meisje in de handen van de mannen in uniform. Het meisje draagt alleen een witte romper waar op staat ‘mijn vader is mijn held’, met de naam van haar vader daaronder. Ook draagt ze het naamplaatje van haar vader om haar nek. Een bijzonder beeld, ook voor de moeder. “Ik weet ook dat zij er tijdens de rest van Christians leven voor haar zullen zijn.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD.nl. Beeld: Twitter.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden