Miljoenenjacht - schermafbeelding Beeld Sbs
Miljoenenjacht - schermafbeeldingBeeld Sbs

‘Miljoenenjacht’-kijkers verbijsterd over Annemieke die bijna een half miljoen euro laat liggen

Kijkers van Postcode loterij miljoenenjacht zaten zondagavond op het puntje van hun stoel. Deelneemster Annemieke stond namelijk op het punt om bijna een half miljoen mee naar huis te nemen. Maar dat liep net even anders.

Fragment gemist

Zondagavond is het de beurt aan Annemieke uit Middelharnis om de strijd met de koffertjes aan te gaan. En dat doet ze met verve. Ronde na ronde speelt Annemieke de laagste bedragen uit het spel. En dat zorgt voor een mooi aanbod van de bank.

Hoge bedragen

Het bod van 49.000 euro werd 113.000 euro, om vervolgens verhoogd te worden naar 239.000 euro en uiteindelijk zelfs 477.000 euro. Een mooi bedrag, dat Annemieke goed kan gebruiken. Er staat al een tijdje een lange reis door Azië op haar wensenlijstje. En ook een vakantiehuisje aan zee zou een leuke bijkomstigheid van haar deelname aan het programma zijn.

477.000 euro

Met 477.000 euro zou dat moeten lukken, toch? De kijkers thuis weten wel wat ze zouden doen. Op die knop drukken! En heel gauw. Ook Annemieke en haar partner Remco aan de zijlijn lijken even overdonderd door het hoge bedrag. Maar dan gooit Linda een beetje olie op het vuur. “Het is lang niet gebeurd dat iemand in dit stadium in het spel nog de drie koffers heeft. Je kan geschiedenis schrijven”, zegt ze tegen Annemieke.

Nóg een ronde

Tot de grote frustratie van de kijkers, besluit Annemieke toch nog twee koffers weg te spelen. En daar gaat het mis. De 5 miljoen euro én de 2,5 miljoen euro worden zo uit het spel gehaald en het bedrag dat de bank aanbiedt wordt bijna gehalveerd. Zou ze toch nog die ene koffer wegspelen?

Daar besluit Annemieke de streep te trekken. Ze kiest eieren voor haar geld en gaat met 259.000 euro naar huis. “Sorry dat ik niet dat hele hoge bedrag, waarvan ik in dit seizoen droom, aan je kan geven”, verzucht Linda de Mol. Toch gaan Annemieke en Remco dolblij naar huis. Die reis naar Azië, die gaat er komen. En dat vakantiehuisje misschien ook wel.

Verontwaardiging

Minder blij zijn de kijkers na de aflevering. Op Twitter delen mensen hun verontwaardiging. “€477.000, dan twijfel je toch niet meer?”, klinkt het ontsteld. De meerderheid denkt er zo over. Toch zijn er ook kijkers die Annemiekes keuze wel snappen. “Je kunt zeggen dat ze te hebberig was”, schrijft een kijker dan ook, “maar ik snap haar keuze wel als Linda in je oor staat te tetteren dat je er zo goed voorstaat en dat je geschiedenis kunt schrijven.”

Bron: Twitter.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden