null Beeld Heukers Media
Beeld Heukers Media

Miljuschka gaat helemaal bloot op déze foto en hoopt een taboe te doorbreken

Miljuschka Witzenhausen (34) vindt dat social media vaak alleen het 'perfecte lichaam' laat zien. Ze besloot daarom een foto van haar lijf te plaatsen die de naakte waarheid laat zien.

Daphne DorgeloHeukers Media

'Onzekerheid is weer voelbaar in de lucht omdat velen weer vrezen om straks in een bikini rond te lopen', schrijft ze bij de foto op Instagram. Ze hoopt daarom met deze '#eerlijkefoto' een taboe te doorbreken.

Geen Photoshop

'Het overgrote beeld wat we voorgeschoteld krijgen op insta is namelijk niet haalbaar voor velen ook niet voor mij. Omdat je genetisch een ander lijf hebt. Omdat je ervoor kiest om te genieten ipv constant op te letten en te lijnen. Omdat je geen 16 meer bent. Omdat je het leven leeft naar jouw inzicht en maatstaaf', schrijft ze.

Geniet

Dat vindt ze onnodig. 'Wees trots op jezelf. Maak foto’s op het strand dit jaar. Verschuil je niet achter een tas, doek of maak alleen een foto van de kinderen. Herinneringen leven langer als je het vast legt.' Ze roept iedereen op te genieten van het leven. 'Zeker in deze tijd', schrijft ze, 'realiseren we des te meer hoe belangrijk de normale kleine dingen in het leven zijn. Hoe zonde het is om je tijd te verdoen aan zelfhaat, jezelf af te zonderen vanwege onzekerheid en crash-diëten.'

Reacties

Haar volgers reageren dolenthousiast: 'Wat ben jij mooi! En zo mooi dat je dit doet/deelt', schrijft iemand. Een ander: 'Prachtig! Vanbinnen en buiten, mag je heel trots op zijn net zoals elke andere vrouw in welke maat dan ook.' En: 'Je bent prachtig, iedere vrouw is prachtig! Mooi initiatief, laten we onszelf omarmen zoals we zijn.'

Ook Libelle's vlogger Kim vertelt over haar onzekerheden tijdens warm weer en hoe ze daarmee omgaat:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden